Hlavní obsah

Hodina spánku přes den výrazně sníží krevní tlak a prospěje srdci

– Meadville

Každá minuta spánku během dne se počítá, neboť výrazně prospívá zdraví srdce a cév. Podle amerických kardiologů dokážou tři čtvrtě hodiny spánku během dne výrazně přispět k omezení rizika onemocnění chorobami oběhové soustavy. Po pětačtyřiceti minutách spánku dojde výrazně ke snížení krevního tlaku a to i po stresujícím dni.

Foto: Profimedia.cz

Hodinka spánku přes den velmi pomáhá zdraví

Článek

Ryan Brindle a Sarah Conklinová z Allegheny College v Pensylvánii měřili krevní tlak u několika stovek pracujících lidí. Dlouhá pracovní doba, práce na směny, zvýšená úzkost a sledování internetu a televize pozdě do noci negativně ovlivňují kvalitu spánku v noci.

Nedostatek spánku přitom jasně souvisí s hypertenzí a kardiovaskulárními potížemi. Ale u osob, které si za bílého dne dopřály hodinku spánku, došlo k výraznému snížení krevního tlaku a zpomalení tepu i po stresující práci. Snížení tlaku a tepové frekvence přitom pomáhá chránit srdce a cévy před poškozením.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak nejrychleji načerpat ztracenou energii

Stává se vám, že každý večer padáte jak podťatí do postele, ale nechcete nic slevit na svém aktivním životě? Je třeba dodržovat pár jednoduchých zásad, jež se...

Výběr článků

Načítám