Hlavní obsah

Grepy výrazně pomáhají při hubnutí

Právo, DPA, ČTK, lan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

WASHINGTON

V řadě evropských států už běžně k předkrmovým chodům patří polovina grapefruitu. Volí ji ti, kdo si nechávají místo na další chody, které pak mohou být kaloricky výživnější.

Foto: Dana Kacerlová
Článek

Totéž platí o šťávě z těchto plodů, která může posloužit jako chutný aperitiv, který povzbudí chuť, trávení a rozhodně se po něm nedá ztloustnout jako po alkoholických nápojích.

Také američtí vědci dospěli k závěru, že grapefruity brání tloustnutí a dokonce mohou účinně pomáhat při odtučňovacích kúrách. Tým odborníků ze San Diega po dvanáct týdnů sledoval působení grapefruitů na stovku obézních pacientů ve třech skupinách.

První jedli před každým ze tří jídel denně polovinu grepu, druhá pila sklenici šťávy a třetí grepy nejedla. Na konci pokusu pacienti první skupiny zhubli o 2-5 kilogramů, druhé o 1,5 kilogramu a v třetí zůstali na stejné váze.

Vědci se domnívají, že úbytek váhy je důsledkem snížení hladiny inzulínu a proto nyní ověřují, zda grepy nemohou také chránit před cukrovkou.

Reklama

Související témata:

Související články

Aroma grepu pomáhá hubnout, levandule tloustnout

Hledáte vhodnou dietu? Zkuste častěji vonět k citrusům. Japonským vědcům se podařilo dokázat, že aroma grepu pomáhá hubnout. Naopak lidé s nadváhou by se měli...

Výběr článků

Načítám