Hlavní obsah

Dovolená all inclusive bez kilogramů navíc

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skutečný odpočinek na dovolené si dnes řada lidí nedokáže představit bez all inclusive stravování - vydatně prostřené švédské stoly plné neodolatelných dobrůtek, osvěžujících nápojů v neomezeném množství, a to obvykle po celý den. Z dovolené si tak mnozí nepřivezou jen krásné opálení a úsměv na rtech, ale i několik kilogramů navíc. Nejčastěji se jedná o 3 kg navíc za týden dovolené.

Foto: Profimedia.cz

Na dovolené volte lehčí varianty jídel.

Článek

Aby se to nestalo i vám, je zapotřebí dodržovat hned několik pravidel.

Ke každému jídlu zařaďte i porci ovoce nebo zeleniny

Nastartujte se už snídaní bohatou na bílkoviny (libová šunka, drůbeží maso, vejce na tvrdo atd.), kterou doplňte čerstvou zeleninou. K obědu si jako přílohu dejte třeba dušenou nebo grilovanou zeleninu a k večeři zase přidejte salát.

Pokud budete mít během dne chuť na sladké, sáhněte raději po ovoci, které je samo o sobě sladké dost. Omezte v maximální možné míře klasické sladkosti a tučná jídla.

Stravujte se pravidelně

I když programy all inclusive poskytují téměř neomezený přístup k jídlu, snažte se i o dovolené dodržet pět porcí denně. Nevynechávejte snídani, tu si dopřejte královskou. Nezanedbávejte ani svačinky, místo chlebíčků nebo sladkostí ale dejte přednost jogurtu, ovoci nebo salátu.

Pokud víte, že se nedokážete sladkého vzdát, pak si do kufru přibalte proteinové tyčinky, které jsou lepší než sladkosti.

Kalorické bomby nahraďte lehčí variantou

Místo zmrzliny raději zvolte bílý jogurt, který vás osvěží a neobsahuje cukr. Místo kravských sýrů upřednostněte kozí, které vás více zasytí. Červené maso a další tučná masa pak nahraďte rybami a mořskými plody.

Dodržujte pitný režim a neholdujte tvrdému alkoholu

V letních parnech je nutné dodržovat pitný režim víc než kdy jindy. Nedostatek tekutin totiž vyvolává pocit hladu. Mějte tak u sebe neustále láhev s minerální vodou, abyste se mohli kdykoliv osvěžit.

Sladké limonády a džusy pijte jen výjimečně, ty obsahují spoustu zbytečných cukrů. Alkohol si na dovolené nemusíte úplně odpírat, dejte si však raději sklenku vína nebo piva, než abyste holdovali kalorickému tvrdému alkoholu.

Zúčastněte se sportovních aktivit

Čím víc budete hřešit, tím více se zaměřte na dostatek pohybu. Zkuste alespoň 30 minut plavat a místo stylu prsa zkuste kraul nebo znak (plavat na zádech).

Hotely mají také řadu animačních programů, kam patří i fitness aktivity, vodní pólo, aqua aerobic, beach volejbal apod. Nebraňte se jim a využijte skvělé možnosti, jak spálit přebytečné kalorie.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám