Hlavní obsah

Diagnóza rakovina

Žádná jiná diagnóza nevzbuzuje takový strach jako rakovina. Strach je u mnohých lidí natolik velký, že se obávají jít k lékaři. Včasné odhalení nemoci přitom zvyšuje šanci na přežití.

Článek

Pokrok a vývoj nejsou jedinými projevy moderní doby. Ta má bohužel i své negativní stránky a přestože o nich víme, nejsme schopni na tom příliš měnit. Místo klidného užívání života, žijeme stále rychleji. To v našem organismu vyvolává stav stresu, tedy soubor metabolických dějů, které významně zatěžují naší imunitu. A jak se to může projevit?

Špatné volné radikály

Při stresové reakci vzniká velké množství volných radikálů, kterým se tělo nedokáže bránit. Přestože samy žádnou nemoc nevyvolávají, zhoršují stav a projevy všech onemocnění. Kromě jiného mají na svědomí také propuknutí rakoviny.

Mezi rizikové faktory nádorového bujení patří i dědičná dispozice - výskyt nádorů v rodině. Zejména takto ohrožení jedinci by měli velmi vážně uvažovat o prevenci. Ostatními riziky jsou: kouření, alkoholismus, nadváha z nedostatku aktivního pohybu a styk s nebezpečnými látkami jako je azbest, anilinové barvy, sloučeniny těžkých kovů apod.

Bohužel i přes pokrok v diagnostice a léčbě některých druhů nádorů se více než třicet let nemění šance na přežití u rakoviny např. kostí, jater, plic či prostaty. Současná léčba rakoviny se zaměřuje především na operace, radioterapii a chemoterapii a nebo jejich kombinace. Chemoterapie i radioterapie však způsobují řadu závažných vedlejších účinků - ten nejhorší je zatížení organizmu nadměrnou toxicitou.

Nové účinné látky

Již před několika lety se vědcům podařilo izolovat dvě sloučeniny, které se původně nacházely v luštěninách, rýži, v obalech obilovin. Jednalo se o Inositol a IP6. "Obě látky ovlivňují buňky lidského těla v několika směrech. Chrání zdravé buňky a ty rakovinné ničí (zvyšuje aktivitu přirozených zabíječů, kterými je organismus vybaven pro boj s rakovinou a donutí buňku nádoru k zániku). Dále zabraňují metastázím, tj. procesu, při kterém se zdravé buňky "nakazí" od rakovinných, " říká doktor Miloš Votruba.

Inocell lze jako adjuvantní nutriční látku doporučit onkologickým pacientům jako doplňkový produkt k ochraně zdravých buněk, ke snížení vedlejších účinků samotné léčby. Dále je doporučován i jako prevence, lidem kteří jsou pod vlivem dlouhodobého stresu či patří mezi rizikové skupiny (kuřáci nebo lidé, s výskytem rakoviny v rodině apod.). Více informací o těchto látkách naleznete na www.inocell.cz .

Reklama

Související témata:

Související články

Kdy na prohlídku k lékaři

Prevenci jako nejlepší lék uznává snad každý. Málokdo se tím ale řídí. Český národ tloustne, hodně kouří, pije alkohol. To všechno jsou rizikové faktory...

Rakovinu kůže lidé podceňují

Rakovina kůže roste závratným tempem. Je nejčastějším druhem zhoubného nádoru vůbec. Tvoří 25 % ze všech typů rakovin. Když se zachytí včas, bývá překvapivě...

Výběr článků

Načítám