Hlavní obsah

Cviky, díky kterým se muži zbaví pivního břicha

Novinky, Kristýna Léblová, kk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čeští muži milují pivo. Léto bez orosené sklenice zlatavého moku je pro většinu z nich noční můrou. S touto neřestí se ale chtě nechtě jednou začne každému zakulacovat bříško. Jak si vypracovat pevné břišní svalstvo, a navíc se zcela nevzdávat chmelové pochoutky, poradí fitness trenér a Muž roku 2017 Matyáš Hložek.

Muž roku 2017 Matyáš Hložek radí mužům, jak se zbavit pivního břichaVideo: Novinky

 
Článek

Pokud se chcete zbavit pivního břicha, pak musíte předně omezit konzumaci piva. Nemusíte se ho zcela vzdát, ale při šesti pivech za večer vám zřejmě ani cvičení nepomůže.

„Samozřejmě je důležité hlídat si také stravu, jídlo je v podstatě to nejdůležitější,“ upozorňuje Matyáš Hložek s tím, že to není tak náročné, jak se na první pohled zdá.

Nesmrtelný cvik, který vypadá jednoduše, ale dá pořádně zabrat

„Plank je výdrž na předloktí, kdy je důležité, aby ramena byla na stejné úrovni jako lokty, to znamená, aby svírala pravý úhel. Tělo je zapotřebí držet břichem, ne zády, tudíž je důležité mít ruce na šíři ramen a hlídat protažení zad,” upozorňuje trenér.

Foto: Novinky

Na pohled jednoduchý cvik. Plank dokáže ale pěkně potrápit.

Pro začátečníky je nejlepší vydržet alespoň minutu, u pokročilých to jsou pak dvě minuty a více. Nejlepší je začít na čtyřech opakováních po jedné minutě a prostřídat to s dalšími cviky.

Druhý cvik na šikmé břišní svaly

Zde je důležité hlídat si polohu těla a zad, aby se zapínaly šikmé břišní svaly. Není to tolik o rychlosti, jako o procítění cviku, popisuje trenér.

Foto: Novinky

Na šikmé břišní svalstvo by se nemělo zapomínat.

Opakujte patnáct cviků na každou stranu.

Posledním cvikem je zvedání nohou ke stropu

„Ležíme na zádech, nohy zvednuté do pravého úhlu, ruce se dotýkají dlaněmi země. S výdechem zvedáme zadek, přičemž nohy zůstávají narovnané. Je důležité, aby se nohy nekývaly, aby nešly dopředu k hlavě, ale rovně kolmo ke stropu,“ radí Hložek, který pravidelně trénuje klienty v pražském Synergy Clubu.

Foto: Novinky

Náročný cvik na spodní břicho.

Nohy je vhodné v jedné sérii zvednout alespoň dvacetkrát.

Na těchto cvicích není nic náročného a zvládne je každý v pohodlí domova. Když je budete dělat pravidelně, brzy vás nepříjemný pivní břich trápit nebude.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám