Hlavní obsah

Cvičící videa 81leté stařenky dobývají internet

Jednaosmdesátiletá Erika Rischková z Německa se rozhodla, že ani koronavirová pandemie ji nepřipraví o to, co má ráda. Svoje koníčky v podobě tancování a sportování přesunula na internet, kde se rázem stala hvězdou.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Věk je jen číslo, dokazuje 81letá německá fitness babičkaVideo: Reuters

 
Článek

Posedávání v křesle a hraní binga jí nic neříká. Jednaosmdesátiletá Erika Rischková je milovnicí tance a fitness, kterou nevyvedla z míry ani současná opatření. Ta totiž i v Německu zakazují návštěvu fitness center a jiných sportovišť.

Erika se proto rozhodla adaptovat po svém a přesunula svoje záliby na internet. Konkrétně na sociální síti Tik Tok, kterou jinak ovládají převážně lidé o několik generací mladší, vyučuje tanec čača a plní nejrůznější fitness výzvy, jako je například držení těla v pozici „planku“.

Za svůj život vděčí sportu. Američanka je v 76 letech hvězdou fitness

Styl

Na svém účtu má již přes sto videí, se kterými jí pomáhá její dcera. Během krátkých sestřihů povzbuzuje ostatní v tom, aby zůstali i během lockdownu v kondici.

„Myslím, že bychom my všichni měli daleko více tancovat,“ říká Erika Rischková pro agenturu Reuters. Její kanál má už více než 125 000 fanoušků a její videa získala více než 2 miliony lajků.

Její sláva navíc sahá daleko za hranice Německa, až do Ameriky. „Je to vážně skvělé a mám z toho radost. Nikdy jsem nebyla sebevědomá tak jako teď. Všichni ti lidé mi dodávají energii. Je to opravdu motivující,“ dodává Rischková.

Reklama

Související články

Zdravé slané fit svačinky od Ivky Sarauerové

Ne všichni z nás mají v současné době dostatek času na přípravu nutričně vyvážených svačin, ale i obědů, a tak vítají každou inspiraci, která by jim v tomto...

Výběr článků

Načítám