Hlavní obsah

Cvičí celá rodina

– WASHINGTON
Novinky, Korzo/P

Půlhodinku pohybových aktivit by si měl dopřát každý člověk, a pokud žije v rodině, měla by podle amerických odborníků cvičit rodina společně. Účinek pohybové aktivity se tak podle nich násobí a rodiče navíc své děti učí pravidelnému pohybu. Takto vychované děti pak svou lásku ke cvičení předají svým potomkům.

Foto: Šárka Štveráková

BEA akademie

Článek

"Děti jsou zvyklé na pohybovou aktivitu v krátkých intervalech. Aby dosáhly požadované fyzické kondice, potřebují alespoň třicet minut cvičení denně.

Ve školách se pohyb podceňuje, proto se musí více snažit rodiče," tvrdí doktorka Heidi Jo Hetlandová, která současně varuje, že obezita začíná být vážným celosvětovým problémem.

Sport by měl být v rodinách samozřejmostí

Většina rodin má nějaký oblíbený sport. Dobré je zejména kolo, plavání, turistika. Ale jsou domácnosti, v nichž je největší pohybovou aktivitou převalování na gauči u televize.

Přitom na to, jakou postavu a zdravotní stav budou mít děti, až dospějí, mají vliv především rodiče. Potvrdilo se, že nejobéznější a nejméně pohybově aktivní jsou děti z rodin, v nichž se sami rodiče nevěnují žádnému sportu.

"Rodiče musejí cvičit a dávat příklad svým dětem. Sport a cvičení by se měly v každé rodině stát samozřejmostí," tvrdí doktorka Heidi Jo Hetlandová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám