Hlavní obsah

Co všechno obsahují "zdravé" cereální tyčinky

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celozrnné cereálie představují z hlediska výživy důležitý prvek pro náš organismus. Mnozí lidé tak jednoduše považují všechno "cereální" za zdravé. Ne všechny produkty, které se jako cereální označují, jsou ale tak zdravé, jak se možná na první pohled zdají.

Foto: Profimedia.cz

Někdy se pod zdraví lichotícím názvem "cereální" ukrývá jen hromada tuků a cukrů.

Článek

Nemáte pravidelně čas na snídani nebo svačinu, a tak si na cestu do auta nebo do kanceláře koupíte nějakou cereální tyčinku, která je podle vás vhodnou náhražkou za klasické jídlo? Na tom by nebylo nic tak špatného, pokud by ovšem všechny tyčinky označované za cereální, cereální vskutku byly.

Mnohé jsou jen jakousi náhražkou, která místo aby pomáhala, tělu spíše škodí, cituje server Telegraph. Nejedna tyčinka totiž obsahuje nadměrné množství tuku a cukru, což tělu ve větším množství škodí. O to víc, pokud nemáte pravidelný pohyb, při kterém byste nadměrný příjem kalorií mohli spalovat.

Není výjimkou, že mnohé tyčinky obsahují až 18 g cukru, což je zhruba 20 % doporučené denní dávky (pro srovnání - 150 ml koly obsahuje necelých 16 g cukru).

Navíc mnohé produkty obsahují v celkovém množství složení až třetinu tuků. V lepším případě tyčinky obsahují jen ořechy nebo arašídy, v horším případě takový produkt obsahuje navíc ztužené (hydrogenované) rostlinné a další škodlivé tuky (ovocné tyčinky, s polevou aj.).

Chcete-li tedy opravdu dělat něco pro své zdraví, vyšetřete si chvilku času a přečtěte si bedlivě složení tyčinky, kterou si chcete koupit. Pokud je konzumujete častěji a nejste si jisti jejich hodnotou, vyhledejte odborníka, který vám poradí, které produkty a jaké složení je pro zdravý jídelníček vhodné.

Pozornost při výběru byste rozhodně měli věnovat, pokud cereální tyčinky dáváte pravidelně svým dětem jako svačinu do školy.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám