Hlavní obsah

Chcete zhubnout? Dopřejte si čokoládu k snídani

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CARACAS

Milovníci čokolády už se nemusejí za svou laskominu stydět, řada studií podporuje ideu, že je čokoláda v určité míře zdravá. Alespoň ta tmavá bohatá na antioxidanty je prevencí řady onemocnění včetně rakoviny či infarktu. Podle venezuelské lékařky ale čokoláda podávaná k snídani může pomáhat při redukci váhy.

Foto: Profimedia.cz

Tmavá čokoláda je bohatá na antioxidanty.

Článek

Doktorka Daniela Jakubowiczová totiž vytvořila speciální dietní program, při němž se k snídani zkonzumuje 700 kalorií sacharidů. Má pomoci rychle zredukovat nadbytečné kilogramy.

Doktorka Daniela Jakubowiczová totiž vytvořila speciální dietní program, při němž se k snídani zkonzumuje 700 kalorií sacharidů. Má pomoci rychle zredukovat nadbytečné kilogramy.

Doktorka Daniela Jakubowiczová totiž vytvořila speciální dietní program, při němž se k snídani zkonzumuje 700 kalorií sacharidů. Má pomoci rychle zredukovat nadbytečné kilogramy.Snídaně tohoto stylu obsahuje 30 gramů čokolády (tmavé kvalitní), sklenici mléka, dva plátky sýra, 85 gramů libového masa a dva plátky celozrnného chleba s máslem. Tuhle snídani si má dotyčný dopřávat pravidelně každý den.

Doktorka Daniela Jakubowiczová totiž vytvořila speciální dietní program, při němž se k snídani zkonzumuje 700 kalorií sacharidů. Má pomoci rychle zredukovat nadbytečné kilogramy.Snídaně tohoto stylu obsahuje 30 gramů čokolády (tmavé kvalitní), sklenici mléka, dva plátky sýra, 85 gramů libového masa a dva plátky celozrnného chleba s máslem. Tuhle snídani si má dotyčný dopřávat pravidelně každý den.

„Diety omezující příjem sacharidů na minimum nejsou příliš vhodné pro redukci váhy. Zvyšují totiž šílené chutě na sladké později během dne,“ varovala Jakubowiczová. Se svou dietou léčí obézní jedince spolehlivě již patnáct let.

Reklama

Související témata:

Související články

Touha po čokoládě není genetická

Lidé mají odlišnou střevní mikrofóru a tím i různou touhu zakousnout se do čokolády. Pokud tu osídlí určitý typ mikroorganismů, vyvolává chuť na čokoládu....

Odpírání si čokolády vede k jo-jo efektu

Odpírat čokoládu by si neměly ani ženy, které se snaží zhubnout. Podle britských vědců si tím totiž ještě více škodí. Pokud si žena tu a tam čokoládu dopřeje,...

Ne každá hořká čokoláda je zdravá

Odborný lékařský časopis Lancet zveřejnil zprávu, podle níž řada výrobců odstraňuje z hořké čokolády flavonoly, které způsobují velkou trpkost jejich...

Božská chuť kakaa

Zatímco u Aztéků tvořily kakaové boby významnou součást státního pokladu, španělští korzáři je pohrdavě nazývali ovčím trusem. Přesto ale o pár století později...

Za problémy s nadváhou může většinou psychika

Za problémy s nadváhou je podle psycholožky Zdeňky Sládečkové většinou strach, zda je člověk dostatečně přijatelný pro okolí. Obézní lidé vědí, že by měli méně...

U čokolády platí stoprocentně - vždy s mírou

V konzumaci čokolády nepatříme k přeborníkům. Za rok jí sníme jen něco přes kilo, zatímco Němci či Belgičané desetinásobek. Absolutními rekordmany jsou Švýcaři...

Čokoláda pomáhá proti infarktu

Britští lékaři provádějí studii, která by měla potvrdit názor, že čokoláda snižuje riziko infarktu, a to především u žen s cukrovkou. Čokoláda vyrobená...

Výběr článků

Načítám