Hlavní obsah

Za frustraci a přepracovanost může špatný milostný život

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

GÖTTINGEN

To, co se nedostává doma, hledají postižení lidé většinou jinde. Pokud nemají sklony k nevěře, vrhají se střemhlav do práce a jiných aktivit. A frustrace z původní sexuální abstinence postupně přerůstá ve stres a deprese.

Článek

K tomuto závěru dospěli vědci z univerzity v Göttingenu pod vedením Ragnara Beera, kteří podrobně zkoumali intimní život téměř 32 000 německých mužů a žen. Ukázalo se přitom, že se problémy množí zejména u jedinců, kteří se oddávají milostným hrátkám nejvýše jednou týdně. Na nedostatečnou frekvenci sexuálního styku si přitom stěžovala více než třetina respondentů (35 procent příslušnic něžnějšího pohlaví a 36 procent jejich silnějších protějšků).

Rozptýlení a uvolnění, jež postrádají, proto hledají jinde. Většinou v práci, kde na sebe přebírají další povinnosti, na něž pomalu přestávají stačit, popřípadě si přibírají funkce v nejrůznějších dobrovolných organizacích nebo spolcích.

"Je to slepá ulička," upozorňuje psycholog a partnerský terapeut Beer. "O čas, který jim pohltí nové závazky, vlastně okrádají životního druha a de facto tak anulují příležitost k něžnostem a milování."

Pocit frustrace z pohlavní zdrženlivosti stále roste, protože se z rozjetého kolotoče dá vystoupit jen stěží.

Reklama

Související témata:

Související články

Sexualita a fanatismus

Zdálo by se, že padesát let mrtvý psychoanalytik nám už nemůže říct nic nového. A vidíte, právě jsem objevil jednu trvale aktuální myšlenku Wilhelma Reicha....

Mozek mužů rád nakupuje erotiku, ženský ne

Fotografie nahé krásné ženy dokáže mužům přinést stejné potěšení jako talíř plný dobrot či tučná výplata za dobře odvedenou práci. V případě žen však to samé...

Výběr článků

Načítám