Hlavní obsah

Způsoby, kterými tchyně dokáže rozhodit i ty nejstabilnější vztahy

Tchyně nemusí být z podstaty zlý člověk, dost často to se svým dítětem myslí dobře. Ovšem ne vše dobře míněné působí pozitivně na druhé. Často tomu bývá přesně naopak.

Foto: Profimedia.cz

I dobře míněné rady nemusí být vždy ku prospěchu.

Článek

Podívejte se s námi na nejčastější způsoby, jak tchyně dokáže otrávit vztah.

1. Když dělá věci „jen tak” 

Spousta žen touží být užitečných, a tak pro své děti dělají řadu věcí bez ohledu na jejich partnerky či partnery. Mnozí z nich by si přitom rádi právě tyto věci udělali sami, nebo alespoň po svém, ale prostě nemají šanci.

Přitom by stačilo jediné, zeptat se, zda o to druzí skutečně stojí a dát jim tak alespoň volbu a možnost nalézt společné řešení.

2. Snaží se neustále k sobě dítě připoutat

Během celého dětství byla matka pro své dítě vším a ono pro ni. Naučila ho chodit, mluvit, jíst, číst atd., byla u všech důležitých milníků jeho života. Jakmile ale dítko dospěje a buduje si své vlastní vztahy, je potřeba mu dát volnost a respektovat jeho další životní kroky.

Co dělat, když má tchyně odlišný názor na váš styl výchovy?

Podcasty a pořady

„Bohužel ne každá žena to zvládne, a i v okamžiku, kdy má její syn svůj vlastní vztah, s jeho partnerkou neustále bojuje o jeho přízeň. Nechce se vzdát svého prvního místa, které u něj do té doby měla,” upozorňuje na svém blogu koučka Mitzi Bockmannová.

3. Vyžaduje péči

Ženy často po svých dospělých synech vyžadují neustálou pozornost a berou za samozřejmost, že budou i nadále plnit jejich veškerá přání a potřeby bez ohledu na přání a potřeby jejich partnerky či nové rodiny.

V tomto případě máme na mysli ženy, které jsou zdravé a ve skutečnosti spoustu věcí zvládnou samy či s pomocí svých partnerů, přesto většinu těchto věcí vyžadují od svých synů.

Velmi křehké rodinné vztahy aneb Co dělat, když vám vadí partnerova rodina

Vztahy a sex

4. Žárlí

Žárlivost je naprosto přirozená věc, zvlášť pokud před svým novým vztahem byl muž na svou matku fixován a měli spolu velmi silný a pevný vztah. Vše má ale své meze a každá žena by si měla uvědomit, že to, že se její syn zamiloval do jiné ženy, neznamená, že ji přestal mít rád.

„Svou žárlivostí může žena narušit i do té doby nejstabilnější vztah. Měla by si proto uvědomit, že čím méně bude se svou snachou soupeřit, tím lepší vztahy si mezi sebou všichni utvoří,” varuje Bockmannová.

Nepotřebná máma a odepsaná babička

Vztahy a sex

5. Snaží se být za každou cenu kamarádkou

Každá žena je jiná a ač si mnozí muži hledají své partnerky po vzoru svých matek, neznamená to, že si tyto dvě ženy budou ve všem podobné.

Usilovat tak za každou cenu o přátelství se snachou může vést i k tomu, že ji od sebe spíš odežene.

Můžete mít spolu hezké vztahy plné respektu a vzájemné úcty, ale nemusíte být kamarádkami.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám