Hlavní obsah

Ženy jsou sprostší než jejich mužské protějšky

Novinky, Korzo/Plus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Němečtí výzkumníci zjistili, že příslušnice něžného pohlaví používají hrubší slovník než muži. Podle autorky studie Ruth-Marie Rothové z bonnské univerzity mluví nejsprostěji především obyvatelky Velké Británie.

Foto: archiv
Článek

Rothová proto na britské univerzitě vyzpovídala dvě stě padesát studentek a studentů. "Sto šestnáct z nich jsem vystavila různým situacím, v nichž byli uráženi, a ptala se jich, jak by v takovém případě zareagovali. Odpovědi jsem pak porovnala s druhou skupinou studentů a sledovala jsem, v čem se budou lišit," vysvětlila Rothová.

Dívky nadávají, chlapci rozdávají pěsti

Výsledky ukázaly, že studentky sice na sprosté urážky reagují méně častěji než studenti, ale když už se urazí, nešetří těmi nejhoršími nadávkami: "Když se dívka rozhodne urážku někomu vrátit, nebere si přitom servítky a sprostá slova ze sebe chrlí jedno za druhým," uvedla autorka výzkumu.

Čtvrtina dotázaných dívek používá nejčastěji slovní obraty "jdi do pr....", "se.. na tebe" a "trhni si nohou", zatímco mezi jednoslovnými urážkami vede kretén, debil, idiot, bastard, mizera, syčák a grázl.

Pestrý slovníček opepřený nevhodnými výrazy použije při "srážce s blbcem" pouze patnáct procent mužů. Pánové se totiž snaží z urážlivých situací vybruslit spíše pěstmi a dávají přednost jízlivosti a sarkasmu.

Rothová tak podle vlastních slov jasně dokázala všeobecně známou věc, že jsou ženy spíše komunikativními tvory, zatímco muži řeší vše hned silou.

Anketa

Pobuřuje vás, když žena vypustí z úst sprostou nadávku?
Ano
69,1 %
Ne
30,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 110 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám