Hlavní obsah

Ženám stačí průměrný sexuální život

Novinky, Famous

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Průměrný sexuální život stačí většině moderních žen. Většina z nich upřednostňuje rodinu a kariéru, proto jejich intimní život většinou upadne do průměrnosti.Přesvědčena je o tom přední odbornice na ženskou sexualitu doktorka Anita H. Claytonová z University of Virginia.

Článek

"Práce a rodina je u většiny na prvním místě. Skončíme tak, že časem sex umístíme níže na žebříčku svých hodnot. Potom, když náš partner iniciuje sex, je to jen jedna z povinností. Skutečně věřím, že jsme ochotné přijmout určitou míru nespokojenosti ve svém životě, ale přitom bychom nemusely," tvrdí Claytonová, která závěry svého mnohaletého výzkumu shrnula v knize Satisfaction: Women, Sex, and the Quest for Intimacy (Uspokojení: Ženy, sex a hledání intimity).

Kultura a náboženství může navíc pohled na sexualitu výrazně ovlivňovat. V liberálnější společnosti bývá sexualita u žen postavena v žebříčku hodnot často výše, v konzervativnější je tomu naopak. Tradiční pojetí rodiny a pozice ženy v ní sexuální život většinou dost poškozují.

Naopak nezávislost a emancipace mají opačný efekt. Jenže doktorka Claytonová tvrdí, že ženy samy mnohdy dávají příčinu k úpadku intimní sféry života. A to tehdy, když pro ně kariéra a rodina znamená více než sex.

Reklama

Související témata:

Související články

Sex je důležitý i v klimakteriu

Řada žen bere klimakterium jako konečnou stanici svého sexuálního života. Je pravda, že spoustě dalších ho přechod zkomplikuje. Nejzajímavější je ale sledovat...

Výběr článků

Načítám