Hlavní obsah

Za prohlížení lechtivého časopisu vyloučen ze školy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Dvanáctiletý školák Justin Reyes z Belpre v americkém státě Ohio byl vytrestán za listování ve speciálním plavkovém vydání magazínu Sports Illustrated. Vedení školy ho na tři dny zbavilo práva navštěvovat vyučování.

Foto: Vladimíra Krejčí

Historička umění Milena Filipová zahajuje výstavu.

Článek

Školní inspektor považuje prohlížení časopisu se spoře oděnými modelkami za porušení "zákazu neverbálního sexuálního obtěžování". Podle nařízení nesmějí studenti do školy nosit žádný materiál, který by navozoval sexuální atmosféru.

"Nejde o dívky v bikinách, ale o malé chlapce, kteří se na ně chtějí dívat, a my je pak nemůžeme učit," vysvětlil šéf školní rady Rod Hinernan.

Podle matky vyučování nenarušil

Nezbedný žák se měl za trest na tři dny přesunout do nápravného zařízení. Proti tomu se však rázně ohradila Justinova matka Nicole. "Není to ani Penthouse, ani Hustler, ani Playboy," rozčílila se Reyesová.

Navíc uvedla, že její syn si časopis prohlížel v tělocvičně, takže vlastně nemohl vyučování nijak narušit. Vedení školy proto učinilo kompromis a školákovi zakázalo po dobu tří dnů vstoupit na školní půdu. 

Související články

Veronika Vařeková oslnila New York

Šestadvacetiletá česká topmodelka Veronika Vařeková dobyla americký časopis Sports Illustrated a objevila se rovnou na jeho titulní stránce. Od středy...

Výběr článků

Načítám