Hlavní obsah

Z úžasného muže se vyklubal podvodník

Novinky, Alice Vondrová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je mi 33 let, jsem docela pohledná vysokoškolačka, mám byt, auto a velmi dobré postavení v manažerské pozici. Po této stránce tzv. úspěšná, emancipovaná žena. V soukromí se mi však moc nedaří.

Článek

Ráda bych si již našla dobrého partnera a založila rodinu, ale to se mi nevede. Buď mám mimořádnou smůlu, nebo dělám stále stejné chyby a nevím o nich. V současné době jsem úplně bezradná ve svém partnerském problému a nevím co dělat. Hlavně mě stále napadá, jaký jsem smolař a jak je možné, že jsem se mohla do takové situace dostat.

Před několika měsíci jsem na jedné firemní párty potkala muže svých snů. Zaujal mne na první pohled. Hezký, skvěle oblečený, bezchybné chování. Byl mi představen a pak jsme již strávili celý večer spolu. Byl skutečně okouzlující, chytrý, dvorný a jeho charisma mne zcela dostalo. Poprvé v životě jsem se zamilovala na první pohled. Za další týden večer někdo zazvonil a za dveřmi stál on se dvěma kufry. Řekl, že beze mne nemůže žít, že jsem jeho osudová láska, kvůli mně prý vše opustil a chce být jen se mnou. Já jsem ho celá šťastná přijala.

Štěstí mi vydrželo asi měsíc a pak nastaly šokující odhalení a změny. Dověděla jsem se, že je ženatý, ale od ženy odešel z lásky ke mně. Ztratil práci a nemůže prý rychle sehnat nějakou odpovídající jeho kvalitám. Z mého hlediska se ale moc nesnažil. Neoprávněně používal titul. Změnil i chování.

Jeho dvornost byla pryč, stále mi lhal a já jsem ze své zamilovanosti za půl roku trpce vystřízlivěla. Celou dobu ho živím, dělám mu servis a poslouchám jeho nářky, jak je světem nedoceněn. Když ho vyzvu, aby se odstěhoval, začne mi vyčítat, že vše opustil z lásky ke mně a nyní, když je bez peněz a nemá kam jít, vyhodím ho na ulici. Opravdu nevím, co mám nyní dělat.

Jak jste se do této situace dostala? Velmi jednoduše. Ve své touze najít skvělého partnera jste nalétla obratnému podvodníkovi, který vaše tužby vycítil, sehrál vám muže vašich snů s cílem vás zneužít. Prostě ten růžový oblak lásky vás tak olepil, že jste zapomněla přemýšlet. S tou jeho osudovou láskou k vám to bylo nepochybně jinak. Manželka asi měla již dost jeho parazitismu a exkluzivního dívkaření za její peníze a vyhodila ho. Proto se tak překotně nastěhoval k vám.

Doporučovala bych vám důrazně ho vyzvat k odchodu a nenechat se citově vydírat. Pokud neodejde dobrovolně použít fyzické síly přátel, vyměnit zámky, přerušit jakékoli kontakty, tedy přestat poslouchat jeho lži a nenechat se jimi manipulovat. Všechno, co byste slyšela, bude stejně jen kvílení parazita nad ztrátou hostitele. Určitě nejste první ani poslední žena v jeho kariéře, která ho takto bezcitně a nevděčně vyhazuje. Moc bych za to nedala, že má ve svém zorném poli další oběť - dobře situovanou mladou dámu, která hledá partnera.

Vezměte si ze své zkušenosti ponaučení pro budoucnost. Když si chcete koupit drahou věc nebo dovolenou, určitě se vždy snažíte získat maximum informací, abyste neudělala špatnou volbu. Stejně musíte postupovat na začátku známosti s mužem. Získat o něm maximum informací, než si ho pustíte do svého života a citově se zaangažujete. Čím více informací, tím lépe můžete posoudit, zda je pro vás ten pravý. Během prvních schůzek je dobré se nenápadně ptát a povzbuzovat partnera, aby o sobě hodně povídal. Nejlépe tak, že vy sama povídáte o sobě, svém životě a svých názorech a nenápadně kladete otázky.

V tom nejdůležitějším je dobré mít předem jasno. Zda je volný, jaké má rodinné zázemí a vztahy, bývalé milostné svazky a důvod jejich konců. Jaké má názory v otázkách pro vás důležitých, jakou ctí morálku a hodnoty, názory na lásku, ale i závazky ve vztahu, jeho osobní a profesionální cíle. Zda pracuje, kde a jeho vztah k práci a kariéře. Jistě, že se nesmíte chovat jako u křížového výslechu a zaplašit ho. Pokud však vy sama budete sdílná, muž, který to myslí upřímně, to ocení a k vaší sdílnosti a otevřenosti se přidá. Je to přece i v jeho zájmu nekupovat zajíce v pytli. Pokud partner lže, mlží a vyhýbá se, má pravděpodobně co skrývat a takového je riskantní si pustit do srdce a soukromí.

Reklama

Související témata:

Související články

Když nám emoce způsobí nemoce

Potlačované emoce a neuspokojivě prožívané vztahy nám mohou způsobit naprosto nečekané zdravotní potíže. Zdaleka to nemusí být jen žaludeční vředy nebo...

Z manžela se stal workholik

Mé manželství trvá dvacet let a máme tři studující děti. Prožili jsme spolu hodně, dobré i zlé. Brali jsme se mladí během studií, neměli jsme nic, jen lásku...

Výběr článků

Načítám