Hlavní obsah

Vědci: Alkohol pomáhá hubnout

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MELBOURNE

Po celé roky slyšeli všichni aspiranti na hubnutí jako jednu z prvních rad - vyhnout se konzumaci alkoholu. Teď ale tuhle poučku staví na hlavu vědci z Melbourne, kteří tvrdí, že umírněné popíjení alkoholických nápojů naopak může pomoci rozpustit přebytečné kilogramy, píše australský list The Herald Sun.

Foto: Petr Brdičko

Jeden z účastníků soutěže, Grand Team Ludeco

Článek

Své závěry opírají vědci z univerzity a nemocnice v Melbourne o studii, která zjistila, že přiměřené pití alkoholu - které vědci stanovují maximálně na čtyři sklenky denně pro muže a dvě pro ženy - má příznivý dopad na hladinu cholesterolu.

Zpráva australského vědeckého týmu, která bude zveřejněna v novém čísle časopisu Australian Family Physician, proto radí lékařům, aby přestali svým obézním pacientům bránit v pití jedné nebo dvou sklenek při večeři. Zvláště víno má totiž relativně nízký obsah kalorií, které mají tendenci okamžitě se spálit, místo toho, aby se ukládaly v podobě tuku.

Melbournští vědci soudí, že problém, kvůli němuž obvykle dietologové konzumaci alkoholu při snaze hubnout zakazují, nespočívá v alkoholu samotném, ale ve všelijakých dobrůtkách, které se k němu tak rády přikusují. Anebo také ve ztrátě sebekontroly nad vlastní konzumací, jakmile má člověk trochu v hlavě.

Reklama

Výběr článků

Načítám