Hlavní obsah

Večeře s bývalými láskami se netolerují. Vzbuzují u partnerů největší žárlivé scény

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ithaca

Sdílení pokrmu a zvláště společné večeření nemá zdaleka jen význam pro naši výživu. Podle newyorských psychologů se jedná o významnou sociální činnost, takže pokud večeříme či sdílíme jídlo s bývalým partnerem či partnerkou, vyvolává to v současném protějšku největší žárlivost. Večeře s ex je tak silnějším stimulem k žárlivosti než jakákoli jiná činnost s ním.

Foto: Profimedia.cz

Večeře s bývalým partnerem vyvolává žárlivost.

Článek

Doktor Kevin Kniffin z Cornell University v newyorské Ithace prokázal, že mladí lidé reagují nejžárlivěji na to, když jejich partneři s bývalými večeří. Potvrzuje to význam jídla pro lidské vztahy a intimitu. Přitom ve své studii zjistil, že muži i ženy žárlí stejně a obě pohlaví žárlí nejvíce na to, když jejich protějšek jde s bývalými právě na večeři.

„Vezmeme-li v úvahu tradici a módnost sdílení jídla s kolegy z práce, s rodinnými příslušníky a přáteli, naše objevy jsou shodné s představou, že společná konzumace jídla má větší význam než jen výživový… lidé tak mají snadno pocit, že společné jídlo je víc než jen jídlo,“ tvrdí doktor Kniffin.

Reklama

Související články

Ženy při žárlení téměř oslepnou

Jakmile žena začne žárlit, mohou být pro ni nebezpečné činnosti, při nichž potřebuje bystrý zrak. Psychologové z amerického státu Delware totiž prokázali, že...

Výběr článků

Načítám