Hlavní obsah

Ženy při žárlení téměř oslepnou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Newark

Jakmile žena začne žárlit, mohou být pro ni nebezpečné činnosti, při nichž potřebuje bystrý zrak. Psychologové z amerického státu Delware totiž prokázali, že ženy při žárlivosti skutečně jakoby oslepnou. Nejsou schopny vidět a vnímat objekty, které hledají, i když se na ně přímo dívají.

Článek

Sociální psychologové vědí dlouho, že emoce týkající se vztahů ovlivňují fyzické a mentální zdraví, ale u žen mohou sociální emoce dokonce ovlivňovat schopnost vidění a vnímání.

Profesoři psychologie Steven Most a Jean-Philippe Laurenceau z University of Delware experimentálně prokázali, že zadané ženy skutečně při žárlivosti přestanou vidět. Ve chvíli, kdy pociťují silně žárlivost, jejich schopnost najít a určit cíl na obrázku se silně zhorší.

„Testovali jsme zatím jen ženy, ty musely poslouchat chválu na cizí ženy od svého muže a většina z nich pociťovala v tu chvíli silnou žárlivost a nebyla schopná najít cíl, protože se výrazně zhoršilo její vidění. Ale zatím nevíme, co se stane, když budou žárlit muži, zda tyto emoce u nich rovněž ovlivňují vidění, to prokážeme v příštím testu,“ uvedli autoři studie z Delware.

Reklama

Související témata:

Související články

Proč mají muži druhé mízy

Proč se muži potýkají s takzvanou druhou mízou? Co vede některé z nich k tomu, že se například po dvacetiletém manželství rozhodnou spálit mosty a začínají...

Život single není žádná pohroma

Zdá se, že mají všechno. V první řadě dobře placenou práci, která je baví. Žijí samy, nikdo je neomezuje, a tak mohou věnovat kariéře tolik času, kolik je...

Výběr článků

Načítám