Hlavní obsah

Vatikán varoval katoličky před soužitím s muslimy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ŘÍM

Vatikán upozornil katoličky na obtíže při možném soužití s muslimy. V této oblasti jsou "trpké zkušenosti", stojí v listu, který se zabývá tématem duchovní péče o migranty. Podle něho je žena "nejméně chráněným členem v muslimské rodině".

Foto: Vratislav Konečný

Vchod do podzemí

Článek

Když se katoličky rozhodují o společném životě s muslimem, měla by je církevní poradní místa připravit na problémy. V listu se uvádí, že to platí obzvlášť v případě, že žena uvažuje o možnosti následovat svého muže do jeho islámské vlasti. Za největší problém označuje výchovu dětí.

Vatikán rovněž vyzývá muslimy, aby brali ohled na lidská práva, na práva osobnosti a na demokracii. Katolíky zároveň žádá, aby muslimům vysvětlovali, co na jejich náboženství nemohou schvalovat. V dialogu mezi oběma náboženstvími by katolíci měli odbourávat předsudky, ale neopouštět svá stanoviska.

Reklama

Související články

Turci: domácí práce jsou pod naši úroveň

Turečtí muži mají jasno - žena musí zvládnout veškeré domácí práce, které jsou pro muže naprosto pod jejich úroveň. Zjistil to jednoduchým způsobem muslimský...

Výběr článků

Načítám