Hlavní obsah

V šestapadesáti letech porodila dvojčata

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Šestapadesátiletá Američanka v úterý přivedla na svět chlapečka a holčičku. Dvojvaječná dvojčata se ženě narodila přesně tři dny před jejími sedmapadesátými narozeninami.

Foto: BHC Most

United Energy víkend stolního hokeje

Článek

Francesca a její bratříček Gian se narodili císařským řezem. Rodička Aleta St. Jamesová tak pokořila rekord a stala se nejstarší matkou dvojčat ve Spojených státech.

Celosvětový primát nejstarší ženy, která porodila dvojčata, drží Britka, které se děti narodily  před dvěma lety, když jí bylo 58 let. Vůbec nejstarší matkou je pětašedesátiletá žena, které se v Indii narodil syn, napsal deník New York Daily News.

Mateřství, nebo kariéra?

St. Jamesová těhotenství odkládala, aby se mohla plně věnovat své kariéře a cestování. Přesto si dítě přála, kvůli otěhotnění podstoupila dvouletou léčbu neplodnosti. Nakonec byla uměle oplodněna za použití spermatu svého bývalého přítele.

Podle St. Jamesové její zkušenost ukazuje, že na mateřství není nikdy pozdě. Někteří lékaři však upozorňují na rizika spojená s těhotenstvím žen, které překročily padesátý rok života. Takový postup se podle nich musí vždy pečlivě zvážit.

St. Jamesová je sestra Curtise Sliwy, který před pětadvaceti lety založil svépomocnou společenskou skupinu Guardian Angels.

Reklama

Související témata:

Související články

Po synově smrti porodila v 54 letech dvojčata

Dva roky po smrti svého syna přivedla 54letá Margaret Kikisová o víkendu v izraelském Safetu na severu země na svět zdravá dvojčata. Ve středu o tom informoval...

Výběr článků

Načítám