Hlavní obsah

V Austrálii objevili novou metodu léčby rakoviny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SYDNEY

Australští vědci objevili novou metodu léčby rakoviny založenou na genetické modifikaci krvinek pro boj proti nádorům. Vědci z centra pro výzkum rakoviny v Melbourne očekávají, že budou moci provést testy na lidech nejpozději do dvou let po prvních testech na myších.

Foto: Město Hranice

Program otevření

Článek

Léčba je založena na odebrání stovek milionů bílých krvinek od pacienta. DNA těchto krvinek je následně geneticky modifikována, aby mohla identifikovat a potírat nádor. Pak jsou krvinky injektovány zpět do těla nemocného.

Naděje pro nemocné

"Dosud jsme prokázali, že lze odebrat tyto buňky z imunitního systému zvířete, externě je ošetřit, aby mohly rozeznávat rakovinu, a pak je zpětně vpravit do těla," vysvětlil profesor Joe Trapani.

"Takže místo velmi, velmi malého počtu krvinek, možná jedné z tisíce, jež může nádor rozeznat, máte jich 100 procent, které jsou toho schopné, tudíž boj proti nádoru je mnohem, mnohem účinnější," dodal.

Související témata:

Výběr článků

Načítám