Hlavní obsah

Třetina žen sní o sexu se svým expartnerem

Velké množství žen s nostalgií vzpomíná na sex se svým bývalým partnerem, který se jim líbil více než současný přítel. S touto informací přišel průzkum zaměřený na partnerský život, jak upozornil web terra.es.

Foto: Profimedia.cz

38 % žen přiznalo, že sex se současným partnerem je výrazně horší než s bývalým.

Článek

Podle průzkumu 38 % žen uvedlo, že sex se současným partnerem je výrazně horší než s bývalým. U mužů tento názor převládal v 29 %. Součástí výzkumu byla i otázka, zda sex s expartnerem či expartnerkou považují respondenti za nevěru. U pětiny dotazovaných převládala záporná odpověď. Řada lidí se milostným hrátkám se svým bývalým partnerem nevyhýbá.

A není divu. Pokud člověk není ve vztahu, skutečně se často stává, že k sexu s bývalým protějškem dojde. V případě, že se partneři nerozešli vyloženě ve zlém, po sexuální stránce neměli problémy, je to nejsnazší možnost, jak krátkodobě uspokojit sexuální touhu. Navíc se partneři znají, čímž odpadne fáze vzájemného poznávání a zkoumání, co se druhému líbí.

Sex ano, ale bez citů

Na druhou stranu může nastat problém, kdy jeden z partnerů k tomu druhému stále něco cítí a sex bere jako možnost a naději zvrátit rozhodnutí o rozchodu.

Další nepříjemná situace může přijít ve chvíli, kdy je muž či žena zadaná, ale sex se současným partnerem či partnerkou jim nevyhovuje a neustále ho srovnávají s milostným životem, který vedli v bývalém vztahu. Pak už je jen otázkou, zda zůstane pouze u touhy, nebo dojde k samotné realizaci.

„Dostávám spoustu dopisů od žen, které sice mají spokojený vztah, milují své partnery a manžele, ale tajně sní o sexu se svým bývalým. Nelitují toho, že se rozhodli bývalý vztah ukončit, ale stává se, že nějaký aspekt postrádají a tím aspektem může být právě sex, který jim s odstupem času připadá lepší než se současným partnerem,“ říká expertka na vztahy Tracey Coxová.

Sex s bývalým nemá perspektivu

Coxová tvrdí, že problém je, že jak s odstupem času lidé přemýšlejí o svém předchozím vztahu, zapomínají na problémy, které byly příčinou rozchodu a začnou si vše idealizovat, srovnávat vztahy a může se stát, že jim z toho ten bývalý začne vycházet lépe. Podstatnou roli hraje zvláštní schopnost paměti izolovat nepříjemné myšlenky a pamatovat si jen ty hezké chvíle.

Velké riziko sexu s bývalým partnerem je nulová perspektiva, je to návrat do stejné řeky, který nemá naději na budoucnost. Může jít o pěknou chvilku, kterou si přejí oba bývalí partneři, naplní tím momentální citové prázdno ve chvíli, kdy třeba nemají jiný vztah, ale nikam dál to ve většině případů nevede. Důvody, proč došlo k rozchodu, stále zůstávají.

Coxová upozorňuje: „Pokud se chceme v životě posunout, musíme minulost definitivně uzavřít, ohraničit ji a už se k ní více nevracet, jinak se dostaneme do začarovaného kruhu.“

Reklama

Související témata:

Související články

Nejlepší lék na ucpaný nos? Uspokojivý sex

Trápí vás ucpaný nos a nachlazení? Pak zapomeňte na veškeré léčebné přípravky a vyzkoušejte mnohem jednodušší lék - uspokojivý sex. Orgasmus dosažený...

Výběr článků

Načítám