Hlavní obsah

Téměř polovina žen se pravidelně vymlouvá na své pohlaví

Novinky, Veronika Hušková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

"Vždyť jsem jenom žena" - magická formulka, kterou podle vědců používá devět z deseti žen. Kouzlo této věty spočívá v tom, že se dá našroubovat téměř na cokoliv. Něžnější pohlaví jí omluví sledování bezduchých telenovel, stejně dobře ale formule funguje, když se rozhoduje, kdo z partnerů vynese smetí.

Foto: Profimedia.cz

"No jo no, vždyť jsem jenom ženská!"

Článek

Průzkum zjistil, že celých 88 procent žen už někdy použilo své pohlaví jako výmluvu. Více než polovina je navíc s účinky této finty tak spokojena, že ji používá pravidelně. Informoval o tom server Daily Telegraph.

Nejčastěji se příslušností k ženskému pohlaví ohánějí řidičky, když dojde na nějaký problém. Asi 67 procent tím omlouvá špatné parkování.

Za vše mluví i případ okouzlující modelky Katie Priceové, která dokonce použila své pohlaví jako obhajobu u soudu, který ji vinil z toho, že se svým obřím růžovým karavanem kličkovala tak, až vybočila ze silnice. Katie se pak při stání hájila tím, že je prostě jen "typická ženská řidička".

V tomto případě ovšem výmluva nefungovala a modelka byla shledána vinnou z toho, že neměla svůj vůz pod kontrolou, a byla jí udělena pokuta 1000 liber (cca 28 000 korun) a navrch 650 liber na náklady řízení. K tomu všemu jí přibyly tři trestné body, takže jich má celkem už sedm.

Výmluva sedí na vše

Více než polovina žen používá výmluvu na své ženství, když dojde na chytání pavouků nebo jiného hmyzu či škůdců v domě. Skoro stejné procento respondentek si zase ověřilo, že se díky kouzelné formuli vyvlékne z přenášení těžkých předmětů.

V průzkumu módního serveru MyCelebrityFashion.co.uk respondentky také připouští, že kouzelnou klauzuli požívají například, když potřebují otevřít sklenici, vynést koš nebo pomoci s běžnými domácími úkony (vymalovat, vyměnit žárovku, zaparkovat atd.).

"Promiň, ale jsem jen holka," ženy používají také, když vás trefí míčem při sportu, navedou s autem do bažiny nebo potřebují, aby někdo vyčinil dítěti, kolegyni nebo zvířecímu miláčkovi.

Závěry výzkumu ale nelze brát smrtelně vážně. Dvě třetiny dotázaných žen totiž tvrdí, že prastarou výmluvu použily jen z legrace.

Reklama

Související témata:

Související články

Ženy po čtyřicítce více experimentují v sexu

Zajímá vás, proč tolik mladých mužů touží po výrazně starších ženách? Odpovědí může být i průzkum listu Top Sante, který ukázal, že ženy po čtyřicítce si...

Výběr článků

Načítám