Hlavní obsah

Skutečné důvody, proč muži ze vztahu náhle zmizí

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Možná se vám také stalo, že jste se seznámila s mužem, se kterým vám bylo skvěle a plánovala jste s ním budoucnost, jenže místo toho jednoho dne bez odůvodnění zmizel. A to i přesto, že jste se do té doby vůbec nehádali a neměli ani žádné větší spory. Pokud stále hledáte odpovědi na své proč, možná vám k porozumění pomohou následující vysvětlení odborníka na vztahy Jamese Allena Hanrahana.

Foto: Profimedia.cz

Každá povinnost bývá velmi svazující a často pozbývá na atraktivnosti.

Článek

1. důvod: Vztah s vámi vnímá jako povinnost

Každá povinnost bývá velmi svazující a často pozbývá na atraktivnosti. Zvlášť když se jedná o vztahy a vše, co k tomu náleží. Pokud muž nabude vnitřního pocitu, že má povinnost trávit s vámi čas, milovat se s vámi apod., pak vězte, že to není nic příjemného. Zvlášť když oním důvodem je pocit, že vy si prostě zasloužíte být s tím nejlepším, kterým se on necítí.

2. důvod: Touha po prostoru

Pokud člověk začne pociťovat tíhu povinnosti vůči druhému, začne mít nedostatek vlastního prostoru pro své já. Najednou jako by se nemohl nadechnout. V ten okamžik se mění i partnerův postoj k přitažlivosti vůči vám. Přestane si být jistý, zda jej skutečně přitahujete, a zda tím, co mezi vámi probíhá, je opravdu chemie.

3. důvod: Neschopnost učinit rozhodnutí

Jakmile muž začne váhat, co k vám opravdu cítí, a vše, co dělá, je jen z povinnosti vyplývající ze vztahu s vámi či z jeho vlastní vůle, pak se může dostat opravdu do úzkých. Zvlášť když nedokáže učinit potřebné rozhodnutí. Únik je pak v daný okamžik tím nejlepším řešením.

Jak muže získat zpět?

„Jedinou možností je sázka na chemii a vzájemné propojení. Aby měl muž možnost opět pocítit, že milování s vámi mu činí radost. Jeho touha je čistě živočišná a nemá nic společného s povinností. Komunikace zde sehrává až druhotnou roli,” radí na svém blogu James Allen Hanrahana.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám