Hlavní obsah

Sexuolog Jaroslav Zvěřina: Někteří muži milují slastné sténání žen

Právo, Jaroslav Zvěřina

Navzdory tomu, co se nám snaží vsugerovat pornografické videoklipy, souloží podle mě většina lidí více méně potichu. Kvůli dětem i kvůli sousedům. Zejména pak v panelácích. Řada žen navíc ani nemá potřebu nahlas eroticky vzdychat a křičet, některým je to dokonce trapné, myslí si, že by vypadaly jako špatné herečky. A když už tak činí, pak ve většině případů svou rozkoš předstírají, aby partnerovi udělaly radost, zvedly mu sebevědomí a byl s nimi spokojený.

Foto: Profimedia.cz

Hlasité sténání ženy často předstírají.

Článek

Angličtí vědci Gayle Brewerová z University of Central Lancashire a Colin Hendrie z univerzity v Leedsu seriózně zkoumali jejich erotické sténání. Při výzkumu dobrovolníků, který trval pozoruhodných šest let, zjistili, že většina žen dosáhla orgasmu už při předehře. Takže svými slastnými vzdechy a sténáním doprovázely spíš mužův orgasmus. Řada z nich se tak prý snažila jeho vyvrcholení urychlit.

Že na téhle strategii může něco být, naznačuje výzkum magotů bezocasých. Když samičky těchto opic doprovázely kopulaci samců křikem, jejich opičí partneři ejakulovali v 59 % případů.

Když však ne, dosáhli samečci vyvrcholení jen ve dvou procentech. Samičky paviánů vřeští při páření a před ním spíš proto, aby přilákaly další samce a zvýšily tak svoji šanci na kvalitní oplodnění.

Některé ženy sténají při souloži proto, aby potěšily svého partnera nebo aby zrychlily jeho orgasmus. Jiné to dělají i proto, aby pomohly vlastnímu vyvrcholení.

Že by stejnou strategii mohla uplatňovat vaše sousedka, která při souložení také pravidelně a vášnivě sténá, na to bych ale zrovna moc nespoléhal. Některé ženy však využívají erotických vzdechů a zvuků k tomu, aby zvýšily šanci na své vlastní uspokojení.

„A mají k tomu dobrý důvod,“ říká na základě své studie doktorka Cooperová z americké Temple University ve Filadelfii. „Tato malá skupina žen se totiž vyznačuje vyšší mírou sexuálního uspokojení.“

V každém případě chytré ženy navigují svými vzdechy, šepotem nebo sténáním své partnery k takovým erotickým hrátkám a k takové sexuální stimulaci, které přinášejí největší potěšení i jim.

Informace o hladině hormonů

Pro řadu mužů je podstatný také další fakt. Žena vyjadřuje svými zvuky jistou podřízenou roli. To jim imponuje a líbí se jim to. Vzdychání a sténání bývá navíc výrazným sexuálním podnětem rovněž proto, že vysoký ženský hlas informuje posluchače o správné hladině ženských pohlavních hormonů.

Muži při souloži obvykle mlčí. Slyšet je většinou jen rozkmitané lůžko. Ale i někteří pánové při orgasmu křičí. Případně používají jednoduchá slova, a někdy kupodivu i nadávky nebo jiné peprné výrazy.

Co všechno může způsobit hlasité souložení, to snadno zjistíte, když začnete brouzdat po internetu

Pořádně hlučnou jízdou byly zřejmě soulože Angličanky Kerry Norrisové (29). Při milování prý doslova řvala. Lidé nemohli spát ani kvůli tomu, že čelo její postele prudce naráželo do zdi. Řada nájemníků se z domu raději odstěhovala. Ti zbývající dohnali Kerry k soudu. Tam ale zaplatila směšnou pokutu, v přepočtu 6000 Kč a další 3000 za soudní výlohy.

U soudu navíc popírala svou vinu. Tvrdila, že ji při souložení naopak vyrušovali ostatní nájemníci, kteří bouchali do zdí.

Že se hlasité milostné vzdechy a sténání mohou stát i zábavou, dokládají sociální sítě. Na jedné z nich se objevil zvukový záznam vášnivé soulože. Pořídil ho jeden z nájemníků domu v Karlíně. Kromě hlasitých ženských vzdechů jste na něm mohli slyšet povzbuzování, uznalé výkřiky sousedů, nakonec i jejich potlesk.

Ne všichni to ale berou s humorem, zvlášť když se potřebují vyspat. Pak je nutné zavolat policii. Případně tyto excesy natočit, zaznamenat nebo sehnat svědky. Na Itala (46), který se nedokázal ztišit, volali sousedi policii mnohokrát. Protože nepomáhaly domluvy ani pokuty, skončil muž nakonec na šest měsíců ve vězení.

Kuriózní telefonát měli pražští strážníci. Na tísňovou linku volal muž, který si stěžoval, že sousedka celou noc souloží a děsně u toho řve. Jestli by jí nemohl některý ze strážníků pomoci, protože ten chlap ji evidentně nedokáže udělat.

Ke kuriózní příhodě došlo také ve věznici ve Vinařicích

Lékařka, která si pozvala do své ordinace jednoho z vězňů, s ním začala hlasitě souložit. Příslušníky vězeňské stráže ty zvuky pořádně vylekaly. Vtrhli do místnosti, poněvadž se obávali, že vězeň doktorku surově napadl. Pak pochopili, že přišli vlastně „nevhod“.

Lékařka, která dostala okamžitou výpověď, se bránila, že jde o porušení lidských práv. Její stížnost řešil senátní výbor pro lidská práva Parlamentu ČR. Mluvčí věznice zdůvodňoval výpověď tím, že zaměstnanci věznice musejí dodržovat určitá pravidla. Jedním z nich je, že nesmějí odsouzeným poskytovat nadstandardní nebo jiné služby.

Úplně odlišné problémy s hlasitými výkřiky před pohlavním stykem a při něm řešil jeden z mých klientů. Byl to sadomasochistický pacient. Po svých partnerkách chtěl, aby se mu před souloží a při ní bránily. Aby na něj křičely nebo mu drsně a hlasitě nadávaly. Prostě aby s ním odmítaly mít intimní styk. To ho mimořádně vzrušovalo.

Nebylo pro něj snadné najít ženu, která by mu vyhověla. Když konečně našel partnerku, která se naučila, jak mu svým křikem a nadávkami dopřát iluzi násilnické převahy a násilného činu, žil s ní celou řadu roků ve velmi spokojeném vztahu. Jak vidíte, život lidí někdy kráčí po velmi kuriózních stezkách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám