Hlavní obsah

Skutečný důvod, proč ženy při milování sténají

Novinky, bok

Jsou ženy, které při milování nevydají ani hlásku, jiné se naopak nebojí hlasitých uvzdychaných projevů. Jaký je ale tajný spouštěč těchto vzdechů? A je důvod sténání automaticky spojen s vyvrcholením ženy? Vysvětlení nemusí být na první pohled až tak jednoznačné, jak se zdá.

Foto: Profimedia.cz

Sténání při milování není ani tak spojeno s ženským orgasmem, jako spíše podle některých odborníků s vnitřním pocitem žen, které takto svým způsobem partnera stimulují a pomáhají mu tak k většímu uspokojení.

Článek

Co žena, to jiný vztah k sexu a milostným hrátkám, to samé platí i u mužů. Je tedy vcelku jedno, jestli je partnerka při milování potichu jako rybka, nebo svými vzdechy občas ruší sousedy. Pokud si oba partneři vyjdou vstříc, není vcelku co řešit.

Pokud už ale žena při milování více či méně sténá, kdy nastane ta situace, která to vše spustí? Odborníci přišli již před dlouhou dobou s vysvětlením, které se zdálo poměrně logické. Je to prý spojeno s ženským vyvrcholením. Chvíli před samotným orgasmem některé ženy vydávají více či méně hlasité sténání, které je u nich spouštěno tak nějak podvědomě a přirozeně.

Nic ale nemusí na první pohled vypadat tak jednoznačně. Nedávno totiž přišli vědci z univerzity v Lancashiru s jiným vysvětlením. A v jejich zprávě o nějakém podvědomém spouštěči nemůže být ani řeč.

Může za to partner

Téměř všechny dotazované respondentky v průměrném věku 22 let totiž uvedly, že dosahují orgasmu často už během předehry. Ale jako nejčastější úsek, kdy začínají se svými "zvukovými" projevy, byla uvedena doba, kdy se více soustředí na potěšení a uspokojení partnera, než na své vlastní.

Odpověď se tak zdá být mnohem jednodušší. Podle vědců jde o neskrývanou manipulaci s muži, která ale samozřejmě prospěje také samotným ženám. Čím lepší prožitek u muže, tím spokojenější bude i partnerka.

"Jednoduše to vypadá, že ženské sténání při milostném aktu je vlastně jakési vyjádření vlastního potěšení, které ale zároveň pomáhá mužům dosáhnout vyvrcholení. Je možné, že pokud partnerka vyhodnotí, že to partnerovi pomůže k lepšímu prožitku, jednoduše ho takto začne ovládat, aby dospěl k uspokojení," uvedl k tématu doktor John Grohol.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám