Hlavní obsah

Sexuální preference mladých výrazně ovlivňují erotické filmy

Novinky, bok

Sexuální vývoj jedince ovlivňuje celá řada faktorů. Kromě vnějších vlivů, které nelze jednoduše eliminovat, existuje i řada věcí, u kterých si člověk zvolit může. Jedním z příkladů může být například erotický materiál, který si často člověk umí vyhledat sám a může ho v mnohém ovlivnit.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Už dávno neplatí, že k erotickému materiálu, většinou v podobě lechtivých obrázků v pánských časopisech nalezených v tajné skřínce doma, se jen tak nikdo nedostane.

V době internetu a sociálních sítí je opak pravdou. Vyhledávání erotických fotek a filmů, ale i tvrdšího porna není tak složité, jak by se mnohým dospělým mohlo zdát. I proto se není čemu divit, že stále více teenagerů ví a vidělo ještě před začátkem vlastního sexuálního života věci, o kterých by se mnozí dospělí styděli mluvit.

Podobně „získané znalosti” pak mnohé mladé lidi velmi ovlivňují v tom, co u svého budoucího sexuálního partnera vyžadují. A málokdy v dobrém slova smyslu.

Dostupná pornografie narušuje partnerské vztahy i duševní vývoj dětí

Vztahy a sex

Z jednoho nedávného britského výzkumu vyplynulo, že každý třetí člověk ve věkovém rozmezí 18 až 24 let je výrazně ovlivněn tím, co vidí v pornu a erotických filmech a sám to i mnohdy následně vyžaduje.

Stejné množství lidí pak přiznalo, že byli následně velmi překvapeni, jaký je sexuální život v reálu. Čtvrtina z tisícovky dotazovaných rovněž přiznala, že sex pro ně rozhodně nebyl tak uspokojivý, jak si představovali.

„Výzkum poukázal na nepříjemný fakt, že mezi mladými stále přetrvává nezodpovězená otázka, jaký by sex měl ve skutečnosti být. Místo toho, aby se ve svém věku cítili sexuálně svobodní, si místo toho často kladou otázku, zda by něco neměli dělat jinak,” poukazuje pro server Independent na nepříjemná zjištění mluvčí společnosti Durex, která výzkum zadala.

Kdy by rodiče měli začít s dětmi mluvit o sexu

Děti

Podle zjištění více než polovina mladých lidí označuje obecně současnou formu sexuálního vzdělávání za zastaralou. Každý třetí člověk pak uvedl, že mu získané znalosti ze školy v mnohém nepomohly.

Používání ochrany, otevřená komunikace 

Výzkum se rovněž zaměřil na používání dostatečné ochrany při sexu, stejně tak jako schopnost komunikovat s partnerem na téma sexu.

Jak bylo zjištěno, šest z deseti dotázaných vždy při sexu používá nějaký druh ochrany (kondom, antikoncepce a další). Stejné množství lidí ale uvedlo, že je více trápí nedostatek peněz než možnost nakažení se nějakou sexuální chorobou.

Více pozitivně pak vyznívá zjištění, že 85 procent mladých lidí v Británii je bez větších potíží schopno mluvit s partnerem o sexu.

Jak řešit sexuální problémy v jakémkoli věku

Vztahy a sex

Pouhých 33 procent už ale přiznává, že se bez problému svěří s množstvím svých předchozích sexuálních partnerů.

„Doufáme, že mluvení o sexu, přenosných sexuálních chorobách a dalších tématech bude u mladých stále více otevřenější a akceptovatelné. Je ale před námi ještě mnoho práce, aby byly v tomto ohledu všechny překážky a všechna tabu odstraněna,” dodává mluvčí.

Reklama

Související témata:

Související články

Proč se ženy nedokážou při sexu uvolnit

Uvolnit se a oddat se sexuálnímu potěšení dělá ženám problém, se kterým jde ruku v ruce potíž s vyvrcholením či sexuálním libidem. Vědci zkoumali 200 žen,...

Výběr článků

Načítám