Hlavní obsah

Sexuální kurs zbaví panice ostychu

Právo, Radim Uzel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

"Prostitutky své tělo neprodávají," vysvětlovala nám jedna aktivistka na prvním kongresu Mezinárodního výboru za práva prostitutek. "Ženy zákazníkovi pouze poskytují přístup ke svému tělu, a to na určitou dobu a za určitou cenu. Jako když konzultant poskytuje svým klientům za stanovený poplatek přístup ke svému mozku."

Foto: Jitka Sobotková
Článek

A k tomu ještě citovala výsledky průzkumu, který zjistil, že naprostá většina prostitutek je ve svém povolání velice spokojená.

Kurs pro panice

Vzpomněl jsem si na ni, když jsem objevil reklamu nizozemské firmy Aquarion. Jakýsi nizozemský podnikatel v ní oslovoval ostýchavé muže. Nabízel jim základní sexuální školení včetně eventuální ztráty panictví.

Tento sexuální kurs je ovšem poněkud nákladný. Uchazeč do něj musí investovat více než 3000 eur. Program ovšem stojí za to. Pořadatel garantuje změnu ostýchavého panice ve vášnivého milovníka. Ta proměna trvá půl roku a celou tuto dobu je adept v péči zkušených atraktivních učitelek.

Dávno jsou pryč doby, kdy se podobní nezkušení chodili osmělovat do obyčejných veřejných domů. Vždyť jenom překročení prahu nevěstince je pro stydlivého začátečníka často nepřekonatelnou překážkou.

Kursy i pro pokročilé

Pokud se však přihlásí do kursu, je už vstupní intimní hovor veden zkušenou sexuální učitelkou se speciální aprobací pro začátečníky. Přechod do praktické výuky je pak veden s maximální šetrností. Takže lektorky zbaví účastníka panictví naprosto lehce. Zkrátka je to jakási škola hrou. Nezbývá než litovat, že ten J. A. Komenský do Holandska emigroval.

Počáteční lekce zbavuje frekventanty studu v přítomnosti nahé ženy. Učí je pohybovat se také v rouše Adamově, aniž by se červenali. Zbavuje je nervozity a neohrabanosti. Pokud by snad selhávala jejich potence, jsou po ruce zkušené lektorky. Ty s takovou komplikací už dopředu počítají a dovedou si s ní poradit.

Po tomto úvodním školení následuje šest lekcí praktické výuky. Nezkušeného panice promění v sebejistého milovníka a dobyvatele ženských srdcí.

Nakonec není divu, že někteří z nich se dodatečně přihlašují do zvláštního kursu pro pokročilé. Po jeho absolvování se pak mění v naprosto perfektní a neodolatelné svůdce žen. Je zajímavé, že největší část zájemců jsou nesmělí mužové, kteří už překročili třicítku.

Sexuální zasvěcení pod supervizí

V České republice zatím podobné kursy neprobíhají. Více než před rokem sice proběhla naším tiskem zpráva, že jedna lékařka poskytovala nadstandardní sexuální služby odsouzenému ve vinařické věznici. Činila to však dobrovolně a zdarma. Tento sexuální kurs byl však nakonec hodnocen jako porušení pracovní kázně a lékařka byla propuštěna.

Nizozemské sexuální léčitelky mají svou vlastní odborovou organizaci. Cítí se poněkud nadřazeně nad "obyčejnými" prostitutkami. Tento jejich pocit je snad oprávněný vzhledem k vysoké kvalifikaci a náročnosti povolání.

Není třeba dodávat, že nad celým tímto podnikem má supervizi zkušený sexuolog. Takže používané postupy jsou v souladu s moderními poznatky současné vědy.

Naše domácí poměry pak připomíná povzdech jednoho absolventa, který lituje, že aspoň část nákladů léčby není hrazena z prostředků nemocenského pojištění. Obávám se, že ani naše cestovní pojištění na úhradě kursovních poplatků neparticipuje. Takže nezbývá nic jiného než začít šetřit nebo hledat sponzora.

Reklama

Související témata:

Související články

Sexuální symbolika tance

Většina badatelů v oblasti sexuality se shoduje v názoru, že nejprimitivnější podstata sexuálních námluv spočívá v určitých rytmických pohybech a ve vábivých...

Zcestná nenávist feminismu

V newyorském metru visí veliký plakát s nápisem: "Žena potřebuje muže asi stejně, jako ryba potřebuje jízdní kolo". Kolem něho procházejí tisíce amerických...

Ženy potřebují být stále vychvalované

Populární sexuolog Radim Uzel asi zklame všechny muže, kteří touží po univerzálním návodu, jak obratně svést ženu. Lékař totiž zastává názor, že na každou...

Výběr článků

Načítám