Hlavní obsah

Šest nečekaných erotogenních zón, které vám usnadní sexuální život

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prozkoumávání různých částí těla bezpochyby patří k sexuálnímu životu. Místa jako krk, rty nebo vnitřní strana stehen jsou dobře známé erotogenní zóny. Existuje ale spousta více překvapivých oblastí, které mohou být stejně vzrušující.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Erotogenní zóna je oblast na povrchu lidského těla, jejíž dráždění zvyšuje sexuální napětí a vzrušení.

Ušní boltce

Nepodceňujte smyslnou sílu ušních boltců. Jemné okusování nebo líbání v této oblasti může být velmi vzrušující. Společně s lehkými nádechy nebo šeptáním vytváří jedinečný pocit intimity, protože ušní boltce jsou velmi citlivé na dotyk a samozřejmě zvuk.

Hlava

Jedna z nejvíce překvapivých erotogenních zón - jen si vzpomeňte na pocit u kadeřníka, když vám masíruje při mytí vlasy. Lehké škrábání nebo právě masírování má hluboce relaxační a erotický zážitek. Na hlavě je obrovská spousta nervových zakončení, její začlenění do předehry nebo do intimních chvil může podpořit pocit blízkosti a uvolnění a připravit tak půdu pro intenzivní sex.

Jak okořenit sexuální život? Nebojte se změnit slovník

Vztahy a sex

Vnitřní strana paže

Další z překvapivých oblastí těla, která může způsobit sexuální napětí. Jemným přejížděním od zápěstí až k lokti po vnitřní straně paže můžeme svému partnerovi nebo partnerce zrychlit tep a zvýšit očekávání. Drážděním zase docílíte chtíče a napětí.

Chodidla

Nohy jsou ideálním pomocníkem v případě budování silného napojení. Stejně jako hlava obsahují veliké množství nervových zakončení a masáží se uvolňuje tlak a stres. Ideální je použití různých esenciálních olejů nebo krémů.

Potěšení a intimní zážitek může způsobit také cucání prstů u nohy, hlazení nebo škádlení jazykem podél oblouku u chodidla.

Dolní část zad

Záda a páteř už by se daly zařadit mezi tradiční erotogenní zóny. Hlazení, líbání či dráždění jsou známou předehrou. U spousty lidí je nejcitlivějším místem dolní část zad a bedra. Důvodem může být blízkost k zadku, který je svým způsobem citlivý.

Líbání, jemné tlaky, nebo dokonce i výprask v těchto místech mohou dostat následný sex na zcela jinou úroveň.

Zátylek

Zátylek je často při intimních chvílích opomíjen. Přesto je zde mnoho nervových zakončení rozptylujících se po celém těle. Proto při kontaktu může docházet k tzv. „motýlkům“ nebo jemnému brnění po zádech.

Toto místo je také velmi něžné, láskyplné a intimní, proto je ideální pro nabuzení milující atmosféry a projevení náklonnosti druhé polovičce.

Každodenní maličkosti, díky kterým posílíte partnerský vztah

Vztahy a sex

Když dáváte přednost masturbaci před partnerským sexem

Vztahy a sex

Reklama

Související témata:
Erotogenní zóny

Výběr článků

Načítám