Hlavní obsah

Sedm znaků, že nejde o pouhé pobláznění, ale pravou lásku

Novinky, lin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koukáte se na svět přes růžové brýle a břicho máte plné motýlků? Pak jste se do jisté míry stali otroky svých hormonů štěstí. Jak racionálně poznat, že se nejedná o obyčejný flirt, ale opravdovou lásku, která může být na celý život?

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Vaše pocity se nemění

„Jedno z relevantních znamení, že se nejedná o pomíjivou zamilovanost, je to, že se vaše pocity nemění v dlouhodobém horizontu, ale naopak se prohlubují,“ říká odbornice na vztahy Irina Firstainová pro Women's Health.

Plná pozornost

„Pokud někoho doopravdy milujete, věnujete mu vaši plnou pozornost. Není vám zatěžko hledat stále nová a nová témata k rozhovoru a držet oční kontakt,“ říká sexuální terapeutka Sadie Allisonová.

Mluvíte o všem

Rádi se se svým protějškem povídáte, ale všimli jste si, že nikdy nezabrousíte do hlubších témat a spíše se jen smějete povrchním věcem? Pak je dost pravděpodobné, že se jedná jen o pobláznění či lehkou zamilovanost.

Lidé, kteří prožívají opravdovou lásku, totiž mají tendenci zabrušovat i do důležitých témat a přirozeně tak prohlubují svůj vztah.

Pět jednoduchých tipů, jak oživit vztah

Styl

Užíváte si běžné věci

Nákupy potravin, tankování nebo třeba vaření. Dostaly obyčejné věci s vaším partnerem zcela jiný rozměr a vy si užíváte i ty, které byly kdykoliv předtím otravné? Pak jste dost možná narazili na vaši spřízněnou duši.

Seznámení s rodinou

Pokud chcete svého milého či milou seznámit s vaší rodinou, pak je jasné, že vám je dotyčný opravdu blízký. Propojení obou světů je důležité zejména pro budoucnost, a ačkoliv to není nezbytné, vzájemné porozumění vztahu velmi prospívá.

Láska a její vedlejší účinky na lidské zdraví

Vztahy a sex

Nehrajete hry

Hry na slečnu nedostupnou sice mohou být v počáteční fázi vztahu vzrušující, ale pamatujte si, že pokud chcete vybudovat opravdový vztah, měla byste na tyto taktiky zapomenout. Opravdová láska se pozná totiž tak, že si na nic nehrajete a vztah je od začátku založený na upřímnosti a opravdovosti. Jen tak má šanci přerůst v něco trvalého.

Sexuální přitažlivost

„Sexuální spojení je důležité v každém dlouhodobém vztahu, a proto je důležité, aby vzájemné jiskření probíhalo již od začátku vztahu,“ radí Allisonová s tím, že jen zřídkakdy lze sexuální přitažlivost vybudovat.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám