Hlavní obsah

Rovnátka jsou pro mladé Brity sexy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Děti se po mnoho generací trápily, když musely nosit rovnátka a stát se tak terčem posměchu svých spolužáků, kteří měli zoubky pěkně v řádce vyrovnány. S dobou se však mění i dnešní pohled na zubní nápravu, kterou prý britská mládež považuje za velmi sexy.

Foto: Archiv FN Motol

Nadační fond Zdeňky Žádníkové již čtvrtým rokem postupně mění vizuální podobu dětské polikliniky FN Motol.

Článek

Podle listu Daily Telegraph si britští teenageři myslí, že rovnátka jsou zkrátka úžasná a sexy. Dokonce je považují za jakýsi módní doplněk.

"Chlapci požadují rovnátka v barvě svých oblíbených fotbalových klubů, děvčata zase chtějí, aby jim šla k šatům," říká ortodont Jonathan Sandler.

Rovnátka proslavily hvězdy

"Dokonce jsem zažil pacienty, kteří přišli na vyšetření a byli strašně zklamáni, když se dověděli, že rovnátka nepotřebují," dodává.

Hlasujte v anketě pod článkem:
Považujete rovnátka za sexy doplněk?

K oblibě rovnátek přispívají notnou dávkou především hollywoodské hvězdy, které v minulosti rovnátka nosily, ale na kráse či slávě jim to nijak neubralo. Mezi ně patří  Tom Cruise a Whoopi Goldbergová, popová zpěvačka Britney Spearsová a britští princové William a Harry.

Anketa

Jsou pro vás rovnátka sexy doplňkem?
Ano
23,8 %
Ne
64 %
Nevím
12,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 655 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám