Hlavní obsah

Radim Uzel: Přístroje a jiné zázraky na výrobu sexuálního prožitku

Právo, Radim Uzel

Před sto lety neštěkl po ženském orgasmu ani pes. Každá slušně vychovaná žena se tenkrát měla stydět za své sexuální vzrušení. Teprve v roce 1977 profesor Raboch napsal, že „dobrá orgastická schopnost ženy pozitivně ovlivňuje manželské štěstí“.

Foto: Profimedia.cz

Už před pěti lety jsem na mezinárodním sexuologickém kongresu v kanadském Torontu viděl inzerát na přístroj, který prý dokáže vyvolat ženský orgasmus pomocí elektrických impulzů.

Článek

Pan profesor se cudně nezmínil o možném štěstí žen neprovdaných. Dnes se studie o léčení nedostatku ženského orgasmu množí jako houby po dešti. Orgastická mánie přichází z USA. Stejně jako marihuana, sprejerství a holení genitálu.

Orgasmus i pro ty, které jej nikdy neměly

Už před pěti lety jsem na mezinárodním sexuologickém kongresu v kanadském Torontu viděl inzerát na přístroj, který prý dokáže vyvolat ženský orgasmus pomocí elektrických impulzů. Nedávno se v Americe objevil inzerát na přístroj Orgasmotron. Stojí asi 200 000 Kč a dovede přivodit orgasmus i ženám, které jej nikdy nezažily.

Přístroj Orgasmotron stojí asi 200 000 Kč a dovede přivodit orgasmus i ženám, které jej nikdy nezažily.

Po pravdě řečeno, už na tom sexuologickém sjezdu nevyvolal mezi přítomnými odborníky žádné nadšení. Jeho demonstrace se setkala spíš s posměchem. Podobné přístroje byly totiž vynalezeny už v minulém století.

Dráždění míšních nervů i stimulace mozku

Na základě elektrických podnětů dokázaly vyvolat orgastické reakce nejen drážděním míšních nervů, ale dokonce i podobnou elektrickou stimulací určitých oblastí mozku. Zatím se takové instrumenty používaly jenom v experimentu na zvířatech. Vydatný orgasmus pozorovali vědci například u laboratorních krys.

Pokud některá americká žena touží následovat zvířecího příkladu, může si takový přístroj koupit za nehorázné peníze od jakéhosi doktora Stuarta Maloye. Tento anesteziolog se rozhodl zpeněžit krysí experimentální studie a využít amerického orgastického boomu podporovaného ženskými časopisy. Rázem začaly krachovat klasické orgastické školy, protože se v nich používaly „jen“ vibrátory.

Spousta žen v USA si začala myslet, že sexuálního vyvrcholení je snazší dosáhnout zmáčknutím nějakého tlačítka než manipulací s robertkem. Nebo nedej bože díky mazlení s partnerem. Ten má přece mnoho jiných úkolů a povinností. Ale i pro muže má doktor Maloy řešení. Elektrickým drážděním může orgasmu dosáhnout pokroková Američanka stejně jako její partner, tedy zaneprázdněný manažer, podnikatel nebo bohatý důchodce.

Tlačítka na všechny pudy

Technika 21. století umožňuje zamontovat do těla elektrody a připojit rozvaděče i relé. Zmáčknutí tlačítka pak pomůže nespavcům ke snadnějšímu usínání. Jiné tlačítko zažene pocit hladu. A další třeba vyvolá dobrou náladu. Potom už je důležité jen to, abychom zavedli elektrody na správné místo a tlačítka nepopletli.

A ještě jedna orgastická zpráva z USA: Joleen Baughmanová (39) z Nového Mexika trpí zvláštní poruchou. Po dopravní nehodě, při které si poranila nervy na dně pánve, je z ní neukojitelná nymfomanka. Po sexu touží 24 hodin denně. Uspokojená se cítí jen pár vteřin po orgasmu. Sebemenší pohyb u ní vede ke vzrušení. A je lhostejné, jestli pracuje s vysavačem, jde do schodů nebo jede autobusem.

Ve skutečnosti je vysoce nepravděpodobné, že by úraz způsobený dopravní nehodou byl přímou příčinou neukojitelné sexuální touhy. Pokud bychom hledali časové spojení mezi úrazem a výskytem nymfomanie, pak ji nezpůsobilo poranění nervů na dně pánve, ale spíš úraz hlavy. Paní Baughmanová by se proto neměla léčit běháním po schodech a jízdou autobusem, ale spíš za pomoci psychiatra.

Reklama

Související témata:

Související články

Radim Uzel: AIDS je morem přelomu tisíciletí

Dějiny lékařství zaznamenávají nespočet morových epidemií, které zahubily milióny lidí. Statistiku mrtvých vedla katolická církev. Papež Kliment VI. odhadoval,...

Výběr článků

Načítám