Hlavní obsah

Průzkum sexuálního chování na internetu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Lidé se mohou na internetu zapojit do celosvětového průzkumu sexuálního chování. Na adrese www.durex.cz je od včerejška až do 14. července volně přístupný formulář s otázkami. V září se z výsledků dozvědí, jak často se Češi milují ve srovnání s ostatními národy či jaká je nejoblíbenější milostná poloha Čechů.

Foto: Aleš Plevka

Žáci druhého stupně při tradičním "koledování"

Článek

Průzkum se koná v 35 zemích a mimo jiné má odhalit, jakou antikoncepci používají lidé v různých částech světa, jakými erotickými pomůckami si zpestřují svůj sexuální život a která celebrita je pro ně nejvíce sexy.

ČTK to sdělila za organizátory Michala Loudínová ze společnosti Weber Shandwick. První celosvětový průzkum na internetu se konal loni, zúčastnilo se ho 50 tisíc lidí. Ukázalo, že prožívají rušný sexuální život, neboť si dopřávají sex v průměru 139krát za rok. V čele žebříčku byli Francouzi se 167 pohlavními styky za rok a uzavírali jej obyvatelé Singapuru, kteří se milují 110krát za rok.

Loňský průzkum ukázal i varující data - lidé se nedostatečně chrání před nákazou a nechtěným těhotenstvím. Téměř čtyři z deseti měli v posledním roce nechráněný sex s novým partnerem. Přitom dvě třetiny lidí, konkrétně 65 procent, považují AIDS za závažný problém.

Na dotazník se můžete podívat zde.

Reklama

Výběr článků

Načítám