Hlavní obsah

Úrazy při milování by muži měli řešit hned

Právo, Jaroslav Zvěřina

Megan Barkerová a Adam Francis se milovali rádi, často a vášnivě. Při jedné z takových hrátek, kdy byla Megan nahoře a Adam dole, uslyšela žena podivné prasknutí a pak bolestivý skřek svého přítele. Držel se za penis, z kterého mu kapala krev. Utíkal do koupelny, kde ztratil vědomí. Megan rychle zavolala záchranku. Adam podstoupil v nemocnici chirurgický zákrok a za pár týdnů se zase mohli s přítelkyní milovat, i když některé pozice raději vynechali.

Foto: Profimedia.cz

To, k čemu v případě fraktury penisu dochází, je poranění, nebo dokonce protržení vaziva, jež obklopuje houbovitá topořivá tělesa. Bývá velmi bolestivé.

Článek

Nehodě, kterou Megan později vylíčila novináři z deníku The Sun, říkají lékaři fraktura penisu. Spolu s drobnými poraněními kůže a sliznic pohlavního údu, případně jeho uzdičky, patří k úrazům, se kterými se chirurgové setkávají u temperamentních párů.

Je však nutné zdůraznit, že jenom část těchto nehod skončí tak dramaticky jako v tomto případě.

Někomu může připadat paradoxní, že fraktura penisu, která je lékařským pojmem, není vlastně žádnou zlomeninou. A logicky se neléčí tím, že by postižený muž dostal na poraněný orgán sádru.

Svým charakterem se blíží spíš utržení Achillovy šlachy nebo třeba zkřížených vazů kolem kloubů kolene. Pánové totiž nemají v pohlavním údu kost. Na rozdíl od psů, vlků, lišek, některých primátů a řady dalších savců, kterým tato kost usnadňuje páření.

Sedm věcí, které jste pravděpodobně nevěděli o mužské obřízce

Vztahy a sex

To, k čemu v případě fraktury penisu dochází, je poranění, nebo dokonce protržení vaziva, jež obklopuje houbovitá topořivá tělesa. Bývá velmi bolestivé. Přihodí se většinou tehdy, pokud se úd ohne při pohlavním styku příliš prudce, a navíc v nepřirozeně velkém rozsahu.

Úraz často doprovází rychlý výron krve do měkkého a prostorného podkoží penisu nebo i šourku, případně do močové trubice, pokud je poranění větší.

Když k fraktuře dojde, je vždycky potřeba, aby postižený muž zašel za lékařem: urologem nebo chirurgem. Ten penis vyšetří, vyhodnotí závažnost úrazu a stanoví diagnózu. Z ní potom logicky vyplyne i nutná léčba.

Obvykle je potřeba zastavit krvácení do podkoží a protržené vazivo sešít. To se během několika týdnů většinou úspěšně zahojí a vyléčený pacient si zase může užívat svou chloubu i svou partnerku.

K fraktuře penisu obvykle dochází v polohách, kde je dáma nahoře a pán dole. Tedy v poloze „na koníčka“. Pokud partnerka prožívá sex příliš vehementně, respektive vášnivě, může pohlavní úd snadno vyklouznout z pochvy. Když na něj potom žena prudce nasedne, hrozí to, že dvojice daleko „nedojede“ a navíc si pár týdnů vůbec „nezajezdí“, protože poraněný penis nevyžaduje jen ošetření, ale také klid a samozřejmě sexuální abstinenci.

Laura Janáčková: Symbol mužnosti a moci

Vztahy a sex

Riziko trvalých následků bývá u takových úrazů minimální, ale jen v případě, že muž vyhledá lékařskou pomoc okamžitě. Některým pánům se však s bolestivým zraněním k lékařům nechce, protože se za něj stydí. Riskují tím ovšem vznik nepříjemných následků.

Když se tržná rána spontánně zajizví, může to vést k negativnímu procesu, kvůli kterému se zdeformuje tvar penisu. Tato deformace pak narušuje pevnost a spolehlivost mužovy erekce. Setkal jsem se ve své praxi s několika takovými pacienty. Byli ze své situace hodně nešťastní.

Poškozený a špatně zahojený penis dokážou lékaři operovat samozřejmě i zpětně. To ale snadno může mít dost nepříjemné následky. Při takových operacích pohlavního údu se totiž chirurgové často nevyhnou tomu, že dojde ke zkrácení délky penisu při erekci. Postižení pánové to logicky nesou velmi nelibě.

Nedávno zažaloval jeden Kanaďan lékaře z montrealské nemocnice za to, že mu zničili manželství. Při sexu si totiž zlomil penis a jeho okamžité ošetření zanedbal. Podstoupil následně operaci, ale po ní měl penis o dva centimetry kratší.

Jeho zdravotní problémy trvaly několik měsíců a sexuální život se mu kvůli nim ocitl v troskách. Manželka, která mu penis při postelových hrátkách zlomila, od něj odešla. Muž proto žaloval nemocnici o tisíce dolarů.

Peyronieho choroba řádně zacloumá s mužským sebevědomím i sexuálním životem

Vztahy a sex

Kuriózním způsobem se poranil slavný a trochu výstřední americký basketbalista Dennis Rodman. Toho prý jeho přítelkyně, se kterou trávil rozverné chvíle na jachtě, hecovala, jestli zvládne pohlavní spojení i s rozběhem. Soutěživý Dennis to zkusil, ale bohužel mu to nevyšlo. Musel do nemocnice.

Podobně nestandardní byla i situace, kdy jeden podnikavý kutil vyrobil pro svoji přítelkyni houpačku. Ženu na ni posadil, zasunul jí penis do pochvy a při pohybech využíval houpání své partnerky vpřed a vzad. Tento svérázný způsob sexuálního dráždění mu připadal úžasný. Přítelkyně však jednou spadla z houpačky tak nešťastně, že muž skončil na chirurgii.

K fraktuře penisu může ovšem dojít i při některých nezvyklých způsobech masturbace. Třeba v případě, když k ní muž použije vysavač. Někteří specialisté pak nedávno žertovali, že už chápou kroky Evropské unie, která zakázala používání nadměrně výkonných vysavačů. Nebylo to podle nich jenom kvůli úspoře elektrické energie, ale také jako prevence proti těmto úrazům.

Odborníci vysvětlují, proč někteří muži posílají cizím ženám fotografie svých genitálií

Vztahy a sex

Někdy dojde k poranění penisu nešťastnou náhodou. Třeba v situaci, kdy má muž ve spánku spontánní noční erekci, při přetáčení v posteli prudce nalehne na ztopořený úd.

Jindy se zase stává, že se stydí za svou erekci a snaží se ji potlačit tím, že sevře kořen penisu a ohne ho. Ztopoření tím může zmírnit, ale stejně tak si může způsobit zmíněné poranění.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám