Hlavní obsah

Při lovení žen na sex muži téměř nehledí na obličej

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Austin

Pokud si muži touží užít nezávazný sex s neznámou ženou, pak bystří svůj zrak především na partie od krku dolů. Podle nové texaské studie by tak ženy, které mají zájem o stejně nezávaznou formu seznámení, měly dbát především o zvýraznění ženských křivek. Ty totiž přitahují pozornost více než dokonalý obličej.

Foto: Profimedia.cz

Muži volí dokonalou postavu v případě, že hledají partnerku pro nezávazný sex, ale naopak dávají přednost atraktivnímu obličeji, když hledají budoucí manželku.

Článek

Na druhou stranu v případě hledání životní partnerky muži kladou větší důraz na atraktivitu obličeje než na dokonalost postavy. Atraktivita obličeje i dokonalost ženské postavy – přesný poměr proporcí prsou, pasu a boků – jsou přitom symboly ženské plodnosti.

Experimentální pokusy pak poskytly důkazy o tom, že muži volí dokonalou postavu a dávají jí přednost v případě, že hledají partnerku pro nezávazný sex, naopak atraktivní obličej upřednostňují před dokonalou postavou tehdy, když hledají budoucí partnerku či manželku.

Pro ženy je rozhodující atraktivita obličeje

Podle expertů z University of Texas v Austinu nelze nic podobného pozorovat u žen. Ty nevykazují žádné rozdíly ve výběru podle toho, jestli mají zájem o sex či vztah. V obou případech nad dokonalostí těla vítězí výrazně atraktivita obličeje. Muži s velmi hezkou tváří mají navrch nad tělesně dokonalými atlety, kteří nejsou v obličeji atraktivní.

Několik jiných studií ale prokázalo, že i u žen se preference mění. Ale pouze pod vlivem menstruačního cyklu. V době ovulace na vrcholu plodnosti dávají přednost mužům výrazně maskulinním, zatímco v méně plodných dnech volí muže spíše femininní.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám