Hlavní obsah

Pracovní porady jitří sexuální fantazii

Novinky, Korzo/P

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BERLÍN

Při dlouhých pracovních poradách se v mnohých případech lidé nesoustředí na probírané téma, nýbrž myšlenkami brouzdají zcela jinde. Náhradní aktivity se přitom liší v závislosti na pohlaví, vyplývá z průzkumu německé firmy.

Foto: Magistrát města Plzně

Tématem konference bylo Agenturní zaměstnávání v Plzni a jeho přímý dopad na samosprávu obce.

Článek

Výzkumu se podrobily dva tisíce britských manažerů, kterým byla položena otázka, zda se někdy přistihli tzv. myšlenkami jinde. Z odpovědí vyplývá, že každý z nich se každý z nich alespoň jednou za hodinu zamyslí nad mimopracovními záležitostmi.

Čtyřicet osm procent z nich pomyslí na sex, šestadvacet na jídlo, tři procenta na sportovní aktivity, a to jak aktivní, tak pasivní.  

Ženy upřednostňují jídlo

U žen je situace opačná - sedmatřicet procent se soustředí na jídlo, na sex myslí jen šestnáct procent z nich. Jen dvacetina jich myslí na sport.

"I když studie zahrnula pouze poznatky z Velké Británie, jen stěží lze předpokládat, že by se manažeři v jiných zemích utíkali k šachu či dumali o základních filozofických otázkách," uvedl mluvčí německé firmy, která propaguje webové konference.

Hlasujte v anketě pod článkem:
Na co při poradách myslíte?

Budoucnost proto vidí v elektronických poradách. Od účastníků si totiž při přípravě definitivní verze projednávaného projektu vyžadují neustálou pozornost a nedávají čas na jakékoli rozptylování a bezmyšlenkovité snění. Ve prospěch on line setkání podle něj hovoří také skutečnost, že šetří čas i cestovní náklady a dají se svolat pouhým klinknutím myši.

Anketa

Na co při poradách myslíte?
Na práci
10 %
Na sex
58,6 %
Na jídlo
6,4 %
Na sport
5,5 %
Na něco jiného
19,5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1099 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám