Hlavní obsah

Porodila vlastní vnouče

Novinky, ivi, Právo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

USA

Ve věku 55 let porodila Ilona Mészárosová, Maďarka žijící v USA, zdravé dítě. S druhým manželem chtěli mít vlastní dítě, ale v tomto věku to vypadalo nereálně.

Foto: ZOO Ostrava

Dočasný domov dostal v ostravské zoo i pásovec kulovitý

Článek

Matce nakonec darovala vajíčko vlastní 28letá dcera z prvního manželství a Ilona porodila dceru Moniku. "Jsme velmi šťastní a uvažujeme o druhém dítěti. Mladší dcera mi už nabídla své vajíčko," prozradila matka Maďarské televizi.

V USA jsou zákony benevolentnější

V Maďarsku by podobný postup nebyl možný, protože zde zákon přikazuje při darování vajíčka udržení naprosté anonymity dárkyně. "Netajili jsme se tím, že dárkyní je vlastní dcera," říká hrdě paní Ilona.

Dcera vnesla světlo do života

Lékaři dávali matce jen dvacetiprocentní šanci, že podobný postup bude úspěšný. Vše se ale odehrálo bez komplikací a manželé dnes nelitují, že do celé záležitosti investovali 25 tisíc dolarů (asi 700 tisíc korun).

"Lidé často říkají, že by rádi začali život od začátku. My máme pocit, že jsme s narozením dcery začali nový život," dodává šťastná matka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám