Hlavní obsah

Osahávání striptérky se v Los Angeles prodraží

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LOS ANGELES

Pánové, podívat se můžete, přiblížit se na více než metr a půl, či dokonce se dotknout - pozor, tak tady by mohl přijít trest. Řeč je o novém opatření přijatém radnicí v Los Angeles. Moudří zastupitelé takto striktně vymezili podmínky "komunikace" mezi striptýzovými tanečnicemi a jejich zákazníky v nočních klubech na území města.

Foto: Vratislav Konečný
Článek

Vyhlášku musí ještě podepsat starosta Los Angeles James Hahn. Po jeho souhlasu nastanou "obchodníkům se sexem" krušné chvíle. Za porušení pravidel mohou jak oni, tak jejich hosté dostat pokutu ve výši 2,5 tisíce dolarů (asi 75 tis. Kč). Navíc jim hrozí až šestiměsíční vězení.

Bez dotyku ani dolar

Přísné omezení radnice schválila i přes veliký odpor majitelů nejrůznějších zařízeních, kde se za pohled na ženské ladné křivky draze platí.

Podnikatelé se zejména obávají, že zákazníci toužící po dokonalé iluzi, kupříkladu že by jim mohla krasotinka na podiu na několik minut patřit, ztratí kvůli odstupu od idolu o noční život zájem.

Hosté údajně mohou lehce kalkulovat - žádný dotyk, žádné peníze. O práci tak může prý přijít několik tisíc lidí. "Je to blbost, ale co můžeme dělat. Budeme s městem spolupracovat, i když si myslím, že zase tak špatnými sousedy nejsme," říká k omezení Roger Diamond, majitel dvaceti losangeleských nočních klubů.

Kondomy v ulicích dráždily

Zastupitelé rozhodnutí zdůvodnili častými stížnostmi lidí žijících poblíž zařízení s čilým nočním životem. Ruku v ruce s pohledem na ženské tělo jdou totiž, a to nejen v Los Angeles, prostituce, obchod s drogami a drobné krádeže. Rezidenti "rizikových čtvrtí" jsou prý rovněž znechuceni povalováním použitých kondomů volně v ulicích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám