Hlavní obsah

Nejkratší dobu prý vydrží manželství tanečníků, barmanů a masérů

Radford

Manželky a manželé tanečníků či tanečnic, choreografů a choreografek, barmanů a číšnic, masérů a masérek by se měli držet na pozoru. Hrozí jim totiž, že vztah s protějškem takového povolání dlouho klapat nebude. Podle rozsáhlé kriminálně psychologické studie totiž tato povolání nejdříve ukončují svá manželství. Naopak dentisté, optici, inženýři zemědělství a duchovní vydrží v zákonem posvěceném svazku nejdéle.

Foto: Dana Klejnová, Novinky

Vědci prý už dokáží spočítat, jaká manželství bývají nejrizikovější.

Článek

„Spočtením míry rozvodovosti pro každé povolání vznikla rovnice, podle níž jsme sečetli odloučené a rozvedené dvojice a vydělili je celkovou populací bez osob, které nikdy nevstoupily do manželství. Tato rovnice nám dala procentuální podíl lidí v každém povolání, kteří uzavřeli manželský svazek, přičemž už v tomto manželství nežijí,“ uvedl ke studii doktor Michael Aamodt z Radford University ve Virginii.

Podle výsledků studie matematici a kuchaři sdílejí dvacetiprocentní šanci na rozvod či odloučení, novináři a stavbaři 17,54 procenta, knihovníci, dietologové a fitness instruktoři 16,89 procenta. Agenti cestovních kanceláří, spisovatelé a policisté 15 až 16 procent šance na rozvod, zápasníci a učitelé 14 procent, soudci a úředníci 12,48 procent a veterináři jen o procento méně.

Studii otiskl odborný časopis Police and Criminal Psychology.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám