Hlavní obsah

Nejčastější prohřešky proti sexuální etiketě

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pojem společenská etiketa nejspíš slyšela řada lidí. Jednoduše řečeno se jedná o jakýsi seznam pravidel, jak se správně ve společnosti chovat. Víte také, že ale existuje i etiketa sexuální?

Foto: Profimedia.cz

Pro dobré fungování vztahu je příhodné, aby si partneři rozuměli i po sexuální stránce.

Článek

Pravidla společenské etikety obsahují řadu doporučení, a to jak pro diplomatickou a obchodní oblast, tak i pro širokou veřejnost. Jak se například vhodně obléci na obchodní schůzku, jaký je správný zasedací pořádek u stolu v dané situaci, jak se vyvarovat drobných společenských prohřešků atd.

Na podobném principu jsou založena i pravidla etikety sexuální. A proč je dobré je dodržovat? Možná už jen pro váš dobrý pocit, ale také proto, aby o vás měl váš protějšek dobré mínění. Jejich dodržováním se vyhnete i řadě sexuálních trapasů.

Podívejte se s námi na seznam některých, především pánských, "neřestí", tak jak je uvedl server Askmen.

Nedostatečná intimní hygiena

Česání, mytí obličeje, čištění zubů nebo holení většina mužů provádí poněkud automaticky. S hygienou intimních partií už to tak samozřejmé bohužel není. V situaci, kdy se neodvratně schyluje k sexuálním hrátkám, se tak může stát, že bude muž nucen narychlo odběhnout do koupelny, a "kouzlo okamžiku" může být zatím nenávratně pryč.

Chybějící předehra

Valná většina žen očekává před samotným sexuálním stykem nějakou předehru. Záleží na každém jednotlivci, jakou variantu zvolí, každopádně s předehrou dostane partnerku do mnohem lepší nálady, která se pak kladně projeví i při samotném styku. Milování ve stylu "hurá na věc" se jednoduše mnohým ženám nelíbí.

Žádné mazlení po sexu

Za vcelku větší prohřešek proti sexuální etiketě, a také za velkou neslušnost, je považováno opuštění partnerky ihned po ukončení pohlavního styku. Stejně tak ulehnout ihned po styku do postele a jít spát. Alespoň chvilkové mazlení či společné objetí ještě po styku mnohé partnerky jistě ocení, podle některých výzkumů to dokonce mnohé ženy od partnera i očekávají.

Nečekané vyrušení

Zvonící telefon uprostřed nejlepšího nebo dobývající se spolubydlící do bytu, to jsou situace, které by jistě nepotěšily nikoho. Pokud je zde tedy ta možnost, že by vám mohl zrovna v nejméně vhodnou chvíli někdo volat, ztlumte alespoň telefon, rozhodně ho neberte. Co se týče spolubydlících, nedá se jejich nečekaný návrat moc ovlivnit, můžete se ale aspoň domluvit na nějakém znamení, které by je upozornilo, že jste zrovna s někým v bytě, a rozhodně nechcete být rušeni.

Nechtěné sexuální praktiky 

V sexu je dovoleno téměř vše, pokud to ale oba partneři chtějí. Rozhodně není vhodné ani příjemné, nutit někoho do praktik, které jsou mu proti srsti. Pokud už chcete vyzkoušet něco nového, je lepší si o tom s partnerkou nejprve v klidu promluvit. Můžete tak snáze dojít k řešení, které bude příjemné pro oba dva.

Kdo bude první 

Ač se to může zdát mnohým poněkud úsměvné, je mírným prohřeškem proti etiketě, když muž vyvrcholí dříve než žena. Muže to ale nemusí až tak trápit, neboť podle průzkumů řada z nich stejně při milování určuje situaci tak, aby jejich partnerka dosáhla orgasmu jako první, neboť jí při tom rádi pozorují.

Nebuďte sobečtí 

Sobeckost se ve vztahu vůbec nenosí. Je nepsaným pravidlem, že sex má být příjemný pro oba partnery. I když se to nemusí pokaždé zaručeně povést, i snaha se počítá. Udělat tak občas nezištně něco jen pro potěšení partnerky je rozhodně velké plus, které může napomoci rozvoji a kvalitě vztahu.

Zběsilé trhání oblečení

Když vás s partnerkou přepadne náhlá sexuální vášeň, je jasné, že se chcete co nejdříve zbavit oblečení a užívat si sexuálních hrátek, nic se ale nemá přehánět. Ve filmu to může vypadat hezky, když muž z partnerky neurvale strhá veškerý oděv, v reálu už to tak působivé není. V dané chvíli možná ani ženě taková akce nemusí vadit, ráno ale třeba zjistí, že jí partner roztrhal zrovna její oblíbené tričko.

Reklama

Související témata:

Související články

Deset věcí, které muže naštvou v posteli

Muži málokdy odmítnou svou vyvolenou, když jim nabízí sex. Existuje prý ale několik věcí, které jim dokážou postelové hrátky pořádně znepříjemnit. Australský...

Muži se stěhují za sexem, ženy za láskou

Stále více mladých párů se rozhoduje pro společný život mimo manželství. Po kratší či delší době randění začnou sdílet společnou domácnost, ale o svatbě zatím...

Výběr článků

Načítám