Hlavní obsah

Muži se stěhují za sexem, ženy za láskou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

San Francisko

Stále více mladých párů se rozhoduje pro společný život mimo manželství. Po kratší či delší době randění začnou sdílet společnou domácnost, ale o svatbě zatím neuvažují. Minimálně pánové. Studie totiž prokazují, že jsou rozhodně platná klišé tvrdící, že pánové jdou ochotně do společného bydlení s vyhlídkou pravidelného sexu, zatímco ženy to berou jako posílení lásky a předstupeň manželství.

Foto: Profimedia.cz

Mužům se při společném bydlení líbí vyhlídka pravidelného sexu.

Článek

Muži však většinou při stěhování k přítelkyni na manželství nemyslí, líbí se jim sdílení domácnosti, podílení se na nákladech chodu domácnosti a to, že si vyzkoušejí, jak jim to s jejich láskou bude klapat při každodenním soužití.

„Představa, že spolubydlení poskytne více možností k sexu, než při randění byla v naší studii typická mnohem více pro muže než pro ženy. Muži také mnohem méně než ženy spojovali spolubydlení s manželstvím. Viděli to jako testovací jízdu bez specifických vazeb k manželství, zatímco ženy o tom diskutovaly jako o krátkodobém intervalu na cestě ke svatbě,“ tvrdí profesorka Penelope Huangová z University of California Hastings, která se výzkumem moderního spolubydlení zabývala.

Ženy také uváděly lásku třikrát častěji než muži jako důvod, proč se k partnerovi nastěhovat. Muži čtyřikrát častěji než ženy uváděli jako důvod právě sex. A ženy jako největší nevýhodu spolubydlení uváděly, že nemá stejnou legitimitu jako manželství. Muži se nejvíce obávali toho, že spolubydlení znamená konec svobody a ztrátu mládeneckého života.

Reklama

Související témata:

Související články

Lekce milování nejen pro sobotní večer

Řada vztahů skomírá díky stereotypu, a to především v posteli. Přitom stačí opravdu málo a i milování po několikaletém vztahu může získat nový náboj. U někoho...

Výběr článků

Načítám