Hlavní obsah

Návyky, kterými ničíte vlastní atraktivitu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve vztazích a seznamování obecně hraje důležitou roli atraktivita. Co to vlastně znamená být pro někoho atraktivní? To se člověk od člověka liší. Někdo posuzuje atraktivitu pouze podle vzhledu, někoho dalšího přitahuje určitá tajemnost či charisma protějšku. To všechno hraje svou roli. Stejně jako naše vlastní chování, kterým ovšem můžeme své „kouzlo“ velmi lehce snižovat.

Foto: Profimedia.cz

Jedním z tajemství atraktivity je úsměv

Článek

Příliš informací o vlastních nedostatcích a nejistotách

Když se s někým cítíme dobře, začneme se otevírat a sdělovat, jak se cítíme.

„Problém je v tom, že jsme všichni velmi nejistí a máme vedle dobrých i špatné věci, které se nám staly. Začneme se tak svěřovat i s tím, že se cítíme neatraktivní, že máme obavy, že nás opět někdo opustí atd. Co od toho čekáme? Že nám to protějšek odkýve a potvrdí, že máme pravdu? Pokud ano, dosáhneme jen toho, čeho se bojíme. Takže to se svými obavami nepřehánějte, slova jsou velmi mocná. Raději si oblékněte něco sexy a počkejte, až se dostaví nějaký kompliment,“ radí na svém blogu koučka Erika Jordanová.

Málo úsměvů

Úsměv je jedním z velkých tajemství přitažlivosti. Mnozí to vědí, přesto se stále více lidí mračí.

I falešný smích dokáže pomoci při úzkostech

Zdraví

Rozhodnutí usmívat se více je prokázaný způsob, jak zvýšit přitažlivost. Lidi jednoduše přitahuje úsměv a pozitivní energie. Úsměv navíc uvolňuje chemii v mozku, která nás činí šťastnějšími, přístupnějšími a atraktivnějšími, uvádí server NBC News.

„Vidět usměvavou tvář v mnohdy naštvaném a smutném prostředí je tak jako závan čerstvého vzduchu,“ tvrdí klinická psycholožka Susan Pazaková.

Neschopnost zohlednit nevyhnutelné změny

Jak tvrdí kouč Larry Michel, existují dva typy přitažlivosti a je dost pravděpodobné, že oba dříve či později vyprchají, pokud nebude člověk ochoten se přizpůsobovat věcem a vztahu tak, jak se bude vyvíjet.

Za prvé jde o druh přitažlivosti, která je nejčastěji označována jako chemie. Jde o jakýsi chemický koktejl, který nás ovládá a díky němuž po dané osobě toužíme. Existuje ale věc, která to dokáže velmi rychle změnit – a to emocionální bolest. Jakékoli emoční rozrušení dokáže tuto chemii zničit.

Podle výzkumů je její „doba trvání“ určena ve většině vztahů na nejvýše dva roky. „Během nich se ovšem v řadě vztahů objeví tolik emocionálních výkyvů a bolestí, že chemie mnohde vyprchá mnohem dříve,“ dodává Michel.

Další druh přitažlivosti souvisí s hodnotami, komunikačními styly, zálibami, touhami a postoji každého člověka.

Dokud je všechno tak, jak si každý přeje, je to skvělé. Ale pod vlivem různých zlozvyků, které se časem ve vztazích objevují, jako je ztráta pozornosti jeden druhému, priorit a podobně se to mění. A pokud bude kdokoli předpokládat, že stále ví, co potřebujete a chcete, i když to tak není, přitažlivost rychle vyhoří.

Mají to krásní lidé v životě snazší?

Styl

Jak zvýšit pocit vlastní atraktivity

Styl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám