Hlavní obsah

Nahý jogín cvičí na veřejnosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SAN FRANCISCO

Kalifornský soud stáhnul veškerá obvinění proti muži, který zcela nahý provozoval jógu na turisticky frekventovaném místě v San Francisku. Rozhodnutí bylo odůvodněno tím, že nudismus není v tomto městě zakázán.

Foto: Martina Váňová
Článek

Osmapadesátiletý George Monty Davis, bývalý student teologie, si zvyknul cvičit jógu v rouše Adamově.

Dokonce tak na Nábřeží rybářů propagoval novou knihu, ve které popisuje svůj životní styl, napsal internetový server Rediff. "Jsem v podstatě neplacený pouliční komik," prohlašoval o sobě Davis.

Kolemjdoucí však byli jeho jednáním mírně šokováni. Prohlíželi si jej s otevřenými ústy, fotili si ho, posmívali se mu a někteří z nich si na něj i postěžovali. Na základě jedné stížnosti staršího páru byl Davis zadržen a předveden na policejní stanici.

Město plné tolerance

Prokurátoři však od případu upustili, neboť místní zákony nahotu na veřejnosti nezakazují.

"Být nahý na ulici není v San Francisku trestný čin," vysvětlila Debbie Meslohová, tisková mluvčí kanceláře hlavního prokurátora. "Osoba by se musela choval oplzle a musela by například bránit v dopravě nebo vadit chodcům na chodníku," dodala.

"San Francisco je velmi liberální a tolerantní město," připustil kapitán Stephen Tacchini.

Hlasujte v anketě pod článkem:
Pohoršuje vás nahota na veřejnosti?

Meslhová podotkla, že v minulosti již kalifornský odvolací soud rozhodnul v podobných případech stejně s tím, že nahota sama o sobě není trestný čin. Mluvčí připomněla případ mladého chodce z Los Angeles, který vystrčil své pozadí na řidiče. Následně byl zproštěn viny.

Anketa

Pohoršuje vás nahota na veřejnosti?
Ano
19,1 %
Ne
80,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1064 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Powerjógu cvičí také manažeři

Powerjóga začíná dobývat tělocvičny a fitnescentra. Je dynamickým cvičením, které vychází z jógových pozic. S trochou nadsázky se o ní dá mluvit jako o józe...

Výběr článků

Načítám