Hlavní obsah

Myslí váš partner na bývalou přítelkyni? 6 věcí, které ho prozradí

Máte pocit, že váš partner až příliš často skloňuje jméno své ex? Nebo si naopak nenechá ujít příležitost, aby svou bývalou lásku pomluvil? Oba extrémy naznačují, že partner v sobě nemá minulý vztah nadobro uzavřený.

Foto: Profimedia.cz

Neočekávejte, že partner vymaže svou expartnerku ze svého života.

Článek

Zřejmě nikoho nepotěší, když partner horečnatě vypráví o své bývalé lásce. Ať už ho načapáte, jak lajkuje její fotografie na sociálních sítích, nebo vám barvitě vypráví o tom, kde byli na první společné dovolené, jistojistě začnete pochybovat o tom, zda vás doopravdy miluje.

„Pokud váš přítel neustále mluví o své bývalé, komunikuje s ní přes telefon nebo vás dvě srovnává způsobem, kvůli kterému zažíváte pocit méněcennosti, naznačuje to, že se přes minulý vztah ještě nepřenesl,“ říká sexuální terapeutka Jane Greerová.

Pravdou ale zůstává, že i drobnější náznaky a zmínky o bývalé přítelkyni můžou do vašeho vztahu vnést snítko pochybností.

„Jakmile ve vás partnerovo chování vyvolává nejistotu, frustraci nebo obavy, měla byste zpozornět,“ apeluje sexuální terapeutka a nabízí šest situací, které naznačují, že váš partner stále myslí na expřítelkyni.

1. Jsou spolu v kontaktu

Neočekávejte, že partner vymaže svou expartnerku ze svého života a už nikdy ji nepozdraví. Občasný kontakt, popřání k narozeninám nebo pozdrav při náhodném setkání patří k činům, nad kterými byste měla mávnout rukou.

Opačný problém přichází ve chvíli, kdy se váš partner pravidelně s bývalou přítelkyní setkává, případně si neustále píšou nebo volají.

Přátelit se s expartnery lze, ale ne vždy je to dobrý nápad

Vztahy a sex

„Buď se cítí provinile, že ji opustil, nebo je do ní stále zamilovaný. V ideálním případě si s partnerem o jeho chování promluvte a zeptejte se ho, zda je připravený na vztah s vámi,“ radí Greerová pro Bustle.

2. Sleduje její činnost na sociálních sítích

Všichni bychom si přáli, aby partner přestal sledovat svou expřítelkyni na všech sociálních sítích. Bohužel, toto přání se povětšinou nestane realitou. Přesto je třeba rozlišovat mezi občasným sledováním a neustálým sledováním, které je okořeněno o lajkování či komentování fotek.

„Lajkování fotek bývalé partnerky může být pro vašeho současného partnera způsobem, jak se svou ex zůstat v kontaktu,“ vysvětluje rodinný terapeut David Klow a dodává, že v tomto ohledu nelze generalizovat.

V některých případech je totiž sledování bývalé partnerky na sociálních sítích pouze výrazem přátelství a dobrých vztahů.

Chcete se vrátit ke svému ex? Šest věcí, které vám pomohou s rozhodnutím

Vztahy a sex

3. Neustále ji pomlouvá

Ano, každý občas pronese nelichotivou větu o svém expartnerovi. Na druhou stanu není v pořádku, abyste neustále poslouchala, co všechno mu bývalá přítelkyně provedla nebo co na ní váš partner nemá rád. Paradoxně i tento typ chování může ukazovat na to, že je do ní stále zamilovaný.

„Možná se tímto způsobem snaží přesvědčit sám sebe, že udělal správné rozhodnutí, když svou ex opustil,“ míní sexuální terapeutka.

4. Soutěží s ní

Dala si jeho bývalá partnerka na sociální sítě fotografii s novým partnerem? Pak je možné, že ji váš partner chce „trumfnout“ a rovnou přidá galerii spokojených fotek s vámi.

Někteří muži totiž po rozchodu přecházejí do soutěžního režimu a chtějí své bývalé dokázat, že i oni si najdou lusknutím prstu novou polovičku.

5. Víte o ní víc, než byste chtěla

Pokud váš partner neustále říká věty typu: „Moje ex se mnou nikdy nechtěla sledovat fotbal“ nebo „Vždycky jí trvalo, než mi odpověděla na zprávu“, pak můžete snadno nabýt dojmu, že jde o kompliment. Chyba lávky!

„Toto není kompliment, ale holé srovnávání. Zdá se, že je váš partner stále chycen v minulosti a nemá svůj bývalý vztah zcela uzavřen,“ říká David Klow.

Když žena žárlí na partnerovu ex

Vztahy a sex

6. Je si blízký s její rodinou

Není nic špatného na tom, když váš partner popřeje své bývalé tchyni k narozeninám nebo čas od času zajde na pivo s bráchou své expartnerky. Pokud ale udržuje s rodinou bývalé přítelkyně úzký kontakt, pak to nevěstí nic dobrého.

„Možná ve skrytu duše doufá, že tímto krokem udrží spojení se svou ex,“ říká Greerová. I v tomto případě se vyplatí, když si s partnerem otevřeně popovídáte a zjistíte, jak o kontaktu s rodinou své bývalé přítelkyně přemýšlí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám