Hlavní obsah

Mužské představy o vlastních kvalitách se často rozcházejí s názory žen

Novinky, bok

Mnozí muži mají ucelenou představu, co je pro ženy sexy, a čeho se tak při seznamování držet, případně jaké hodnoty vyznávat. Stejně jako u žen ale jejich názory bývají někdy poměrně zkreslené.

Foto: Profimedia.cz

Být sexy mužem není jen záležitostí skvělého vzhledu. K ucházející postavě je potřeba mít také určité charakterové rysy, na kterých ženám záleží.

Článek

Každá žena má své specifické představy a iluze o ideálním partnerovi, v rámci pohlaví se ale přece jen dají vysledovat některé aspekty, které jsou shodně považovány za přitažlivé a sexy, pokud jimi partner oplývá.

A kupodivu se v mnoha ohledech neshodují s představami, které mají samotní muži. Přehled věcí, o jejichž pozitivech muži vědí, ale nepřikládají jim až takovou důležitost a význam jako ženy, přinesl server Askmen.

Péče o vzhled 

I když se všeobecně ví, že mnohé ženy tajně sní o muži, který je tak trochu nedbalý, rošťák, romantik a rebel v jednom, v reálu je důležité, aby o sebe opravdu pečoval.

Jak moc? Asi tak, aby byl někde mezi nemytým trhanem a na druhé straně pečlivě namydleným a uhlazeným metrosexuálem, který vidí jen sám sebe. Jednoduše muž, který ví, co mu sluší, co vyžaduje daná příležitost a v čem se cítí sebevědomě.

Umění doteků 

Jedním z bodů, které někteří muži moc nechápou, ale ženám přijdou velmi sexy, je ochota se dotýkat. Doteky všeobecně patří mezi velmi intimní gesta, která jsou právě pro ženy důležitá, především pokud si muži pohrávají s jejich vlasy. Když se k tomu přidá třeba ještě jemná masáž hlavy, je to pro některé dámy doslova extáze.

Uznat pravdu partnerky 

Uznat, že někdo jiný má pravdu, nebývá lehké pro řadu lidí. Především některým mužům pak činí velký problém říci uznale partnerce, že má v něčem pravdu, aniž by to znělo jako ironie nebo výsměch.

Kuchyň pro něj není cizí slovo 

Muži a vaření, to je kombinace, která je pro ženy přitažlivá už jen při vyslovení. Nejde jen o to, že partner v kuchyni někdy ženě uleví od její každodenní vyvařovací rutiny. Když čas od času připraví překvapení v podobě romantické domácí večeře, je to i vyznáním, které ženy více než ocení.

Uznávají konkurenci

Konkurence je všude, i v partnerských vztazích. Není ale jen umění udržet si partnerku, ale u mužů je zároveň velmi ceněno, pokud umějí nekriticky ohodnotit konkurenci, aniž by někoho shazovali nebo uráželi. Líbit se ženám přece mohou i jiní muži, i když jsou zadané.

Uznávají zodpovědnost

Muži, kteří umí vycítit zodpovědnost za vlastní činy a použijí při milování ochranu (nebo alespoň navrhnou její použití), aniž by je k tomu musel někdo přemlouvat, jsou neuvěřitelně sexy. Taková zodpovědnost se do budoucího vztahu rozhodně hodí.

Tanec nebo šlapání zelí 

Velká většina mužů je doslova vyděšena při představě, že by se měli někde pohupovat do rytmu, natož pak vymýšlet složitější taneční kreace. Přitom pánové, kteří se takové výzvy nebojí, jsou velmi ceněni a opravdu nemusejí být taneční mistři.

Jsou sečtělí... alespoň trochu 

Vzít knihu do ruky není trestným činem, i když to někdy tak vypadá, především u mužů. Umět docenit psanou tvorbu a mít o ní alespoň základní přehled není na škodu.

Respektují ostatní 

Respekt je důležitý nejen vůči partnerce, ale i ostatním lidem, se kterými přicházejí muži do styku. Ponižovat, nebo dokonce urážet někoho, kdo nemá dostatečné vzdělání nebo prestižní práci, není známkou nadřazenosti, ale spíše hlouposti.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám