Hlavní obsah

Miluji tě aneb Způsoby, jak vyjádřit svou lásku jinak než klasickým vyznáním

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Říct na počátku vztahu, zda vám vydrží, není jednoduché. Stejně tak není jednoduché někomu napoprvé otevřeně říct, že ho milujete. Jakými jinými způsoby dát najevo, co opravdu cítíte?

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Možná ještě nejste připravení vyslovit milostné vyznání nahlas, to ale nemusí automaticky znamenat, že ho nedoceníte, když vám ho svěří váš nový přítel či přítelkyně.

Při rozhodování o tom, co říct na oplátku, když daná situace nastane, je nejdůležitější způsob a význam slov, která vyřknete.

„Nejsem připravený/á to říct také, ale jsi pro mě důležitý/á”

Základním stavebním kamenem každého vztahu je upřímnost. Pokud nejste připraveni na rovinu říct „miluji tě”, je to v pořádku. Nikdo by vás do toho ani neměl nutit.

Možná upřímnost sdělení druhého trošku zraní, ale pokud dáte jasně najevo, že i tak je dotyčný důležitou součástí vašeho života, pomůže to možné chvilkové zklamání překonat.

Jeden z nejdůležitějších předpokladů pro kvalitní dlouholetý vztah

Styl

„Jsem šťastný/á, že tě mám”

Pokud dotyčné ho máte rádi a jste s ním šťastní, proč mu to neříct? A klidně i několikrát. I to je přeci důležitá součást vztahu.

„Nikdy jsem tohle necítil/a”

Pocity mohou být matoucí, někdy i děsivé, a také rychlé. Pokud si tak nejste jistí, nikdy neříkejte nic, o čem nejste přesvědčení. A pokud v dobrém slova smyslu cítíte něco, co nikdy předtím, dejte to protějšku vědět.

„Děláš mě šťastným/šťastnou”

Moc si tě vážím, děláš mě šťastným/šťastnou. Jde o kombinaci několika pozitivních vyjádření, která toho druhého ujistí o vašich citech i bez přímého „miluji tě”.

Řekněte to polibkem, objetím, dopisem

I když nejste slovně schopni vyjádřit, co cítíte, lze to i jinak – činy, jak potvrzuje vztahový poradce Sean Jameson pro Yourtango. A co je ve vztahu významnějšího než polibek?

Neochuzujte se o polibky, posilují vztah i vaše zdraví

Vztahy a sex

Nepoužívejte ale polibek jako formu ukončení možné konverzace, to by mohlo působit nepříjemně.

Podobně můžete své nadšení z daného vyjádření vyjádřit i vřelým objetím. Případně, pokud jste více stydliví, můžete své pocity sepsat v dopise. Možnostem se meze nekladou.

„Myslím, že to začínám cítit stejně”

Možná neřeknete přímo miluji tě, ale vlastně svým způsobem ano. Chytré, že?

„Moc to pro mě znamená”

Tímto vyjádřením dáte jasně najevo, že si vyjádření protějšku velmi ceníte. Pokud to chcete více „zpečetit”, vášnivě dotyčného polibte.

Miluje mě? Existuje šest způsobů, jak to zjistit

Vztahy a sex

Až přijde ten správný čas...

Člověk by nikdy neměl říkat něco, co nemyslí vážně. O to víc, pokud se to týká citů. Pokud tedy i po nějaké době ve vztahu cítíte nějaký blok, kvůli kterému se bojíte říct „miluji tě”, je to v pořádku.

Pokud vás protějšek skutečně miluje, zvládnete to spolu i bez tohoto konkrétního vyznání. A až přijde ten správný čas, poznáte to, a vyslovíte to bez sebemenších potíží.

Anketa

Míváte problém s vyjádřením pocitů ve vztahu?
Ano, trvá mi déle, než se vyjádřím
53,1 %
Ano, ale jen na samém počátku vztahu
11,1 %
Ne, nemám s tím problém
35,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 4267 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Osm malých pozorností, které upevní váš vztah

Není ničím neobvyklým, že se lidé v páru občas lehce odcizí a cítí se nesynchronizovaně. Důvodem může být pracovní přetížení, intenzivní péče o děti nebo...

Když se protiklady přitahují

Říká se, že protiklady se přitahují. Nejčastěji podobnou větu slýcháme od párů, které hned na první pohled působí odlišným dojmem. Může ale vztah založený na...

Výběr článků

Načítám