Hlavní obsah

Manuál flirtování pro moderní ženu

Novinky, Alžběta Dytrychová

Upoutat pozornost zajímavého muže lze několika způsoby. Buď si vezmete hluboký výstřih, připravíte si laciné fráze a budete se chichotat každé jeho větě, nebo budete chytřejší a sbalíte ho sofistikovanějším způsobem. Pokud nechcete, aby váš vztah trval pouze jeden večer, doporučujeme vám druhou možnost námluv.

Foto: Profimedia.cz

Příjemná a milá konverzace potřebuje čas od času osvěžit.

Článek

Flirtování nás nikdo neučí, a tak samy musíme přijít na to, co funguje. Bohužel, mnoho žen považuje romantické filmy za online výuku flirtování, a tak není divu, že následně dorazí do baru s výrazným make-upem a ještě výraznějším výstřihem.

Pokud už nechcete slyšet další odmítnutí, pak je nejvyšší čas zapracovat právě na způsobu flirtování.

„Při flirtování jde o to, abyste dotyčnému ukázala, že o něj jevíte zájem. Nemusíte se ihned snažit, aby vás měl rád,“ radí doktorka Tary Fieldsová a nabízí sedm rad, díky kterým budete bohyní flirtu.

1. Buďte sama sebou

Pamatujete si na scénu z filmu Pravá blondýnka, kde Elle Woodsová vysvětluje své kamarádce techniku flirtování? Pokud ano, pak tuto scénu rychle vyžeňte z hlavy. „Zapomeňte na všechny kýčovité rady, které jste viděly ve filmech, nebo slyšely od samozvaných odborníků na randění,“ říká Fieldsová.

Místo toho buďte svá a komunikujte s neznámým člověkem stejným způsobem, jako když mluvíte s přáteli. „V případě, že nedojde k oboustrannému zalíbení, nezoufejte. Tento člověk prostě nebyl pro vás,“ dodává Tary Fieldsová pro Woman’s Health.

Jak zvládnout žárlivost v okamžiku, když s vaším protějškem flirtuje někdo jiný

Vztahy a sex

2. Navažte oční kontakt

V jednoduchosti je krása, a tak se při flirtování nebojte využít jednu z nejjednodušších technik. „Dívat se někomu do očí je skvělý způsob, jak mu dát najevo, že se nezajímáte pouze o něj, ale také o to, co říká,“ vysvětluje Fieldsová.

Bojíte se, že váš pohled bude vypadat strojeně nebo naučeně? Podle Fieldsové spočívá kouzlo očního kontaktu v přirozeném pohledu, o kterém příliš nepřemýšlíte.

Na oční kontakt se zaměřil také výzkum University of Michigan z roku 2012, ze kterého vyplynulo, že bychom se měly řídit pravidlem 50/70. V praxi to znamená, že oční kontakt byste z 50 % času měly držet při mluvení a ze 70 % času při poslechu. V mezičase se můžete napít, podívat se po místnosti nebo se zaměřit na okolní vjemy.

3. Nebojte se trapasů

Polijete se vínem, zakopnete na ulici nebo na toaletě zjistíte, že jste během konverzace měla za zuby brokolici. To je jenom drobný výčet trapasů, které se mohou na první schůzce odehrát.

Pokud v takový moment propadnete panice a budete červená až za ušima, rozhodně situaci nezlepšíte. Mnohem lepší bude, když k trapasu přistoupíte s humorem a povznesete se nad ním.

„Druhého člověka příliš neznáte, a tak se není čeho obávat. Navíc, každý z nás je někdy nemotorný,“ dodává Fieldsová.

Nový trend v randění aneb Víc želízek v ohni

Vztahy a sex

4. Čas na pochvalu

Říkal někdo, že komplimenty musí udělovat pouze muži? I když není jednoduché druhého člověka pochválit, a to především proto, že odhalujete své pocity a emoce, rozhodně se vyplatí, když alespoň malý kompliment řeknete.

„Mnoho žen se cítí nervózně, když má muži pochválit jeho oblečení, osobnost nebo vzhled. Tato slova ale každého muže potěší, a tak nemá smysl si je nechávat pouze pro sebe,“ tvrdí Tary Fieldsová.

5. Vnímejte okolní prostředí

Současná doba nahrává spíše online schůzkám a videohovorům. To ale neznamená, že flirtování jde stranou. Naopak, zaměřte se na okolní prostředí, ze kterého váš objev volá. Všímejte si dekorací v obývacím pokoji, domácích mazlíčků nebo třeba knižních titulů, které má vystavené v knihovně.

Všechny tyto, na první pohled, drobnosti vám pomůžou při následné konverzaci a odhalí, zda s dotyčným máte společné koníčky a zájmy.

„Zároveň tím ukážete, že máte zájem o hlubší vztah a nejde vám jenom o povrchovou konverzaci,“ vysvětluje Tary Fieldsová.

Přichází tzv. cuffing season nebo také sezona dočasných vztahů

Vztahy a sex

6. Špetka humoru

Příjemná a milá konverzace potřebuje čas od času osvěžit. A nic vám nepomůže tak jako špetka humoru. Nebojte se před novým mužem zavtipkovat, vysypte z rukávu humorné příběhy ze života nebo mu povězte oblíbený vtip.

Nejenže zjistíte, zda máte podobný smysl pro humor, ale především ukážete, že se v jeho přítomnosti cítíte komfortně. Rozhodně se ale nestresujte myšlenkou, že dotyčný vaše vtipy nepochopí.

„Pokud hledáte vztah, chcete někoho, kdo vás bude milovat takovou, jaká doopravdy jste,“ připomíná doktorka.

7. Úsměv, prosím!

Věřte, nebo ne, krásný úsměv hraje při seznamování a flirtování nejdůležitější roli. „Úsměv vyzařuje teplo,“ říká Tary Fieldsová.

Pokud tedy chcete na někoho doopravdy zapůsobit, nebojte se usmívat od ucha k uchu. Možná vás překvapí, že tato technika flirtování je mnohem účinnější než mini sukně a boty na vysokém podpatku.

Reklama

Související články

Na co si dát pozor při seznamování

Najít zajímavý protějšek není snadné. Běžným seznamovacím prostředkem je dnes internet. Sice nabízí mnoho možností, ale ne vždy jsou bezpečné. A pozor, i když...

Výběr článků

Načítám