Hlavní obsah

Přichází tzv. cuffing season nebo také sezona dočasných vztahů

Novinky, Alžběta Dytrychová

Zatímco v létě si užíváte bezstarostného singles života, s klesající venkovní teplotou máte nutkání potkat někoho, s kým strávíte dlouhé podzimní a zimní večery? Pokud je vám podobný scénář povědomý, pak pravděpodobně patříte k lidem vyhledávajícím vztahy ve stylu cuffing season.

Foto: Profimedia.cz

Sezonní randění, během kterého lidé přečkají nepříjemnou zimu.

Článek

I když tento pojem nemá doslovný český překlad, můžeme ho volně popsat jako období párování a dočasných vztahů. Svobodní lidé si v tento čas hledají partnera, který jim svou přítomností zpříjemní nadcházející zimu, přičemž v prvních jarních měsících si řeknou sbohem.

Jde vlastně o takové sezonní randění, během kterého lidé pospolu přečkají nepříjemnou zimu a oslaví vánoční svátky v páru.

„I když tento typ vztahu nemusí mít stejnou hloubku jako dlouhodobý vztah, většině partnerů přináší zklidnění a pocit naplnění,” vysvětluje partnerská terapeutka Shadeen Francisová pro Woman's Health.

Vždy je jednoduše příjemnější během podzimního deště a zimního nečasu trávit čas s někým druhým, než hledět o samotě na seriály a vařit si jídlo jen pro sebe.

Chci vztah, zn.: cuffing season

Najít si partnera, se kterým strávíte zimu a následně se vaše cesty rozejdou, chce notnou dávku odvahy i trpělivosti. Partnerská terapeutka Shadeen Francisová radí, abyste v tomto ohledu vyzkoušela například seznamovací aplikace.

Uvažujete o otevřeném vztahu? Pak se dopředu připravte i na nepříjemnosti

Vztahy a sex

Vyplatí se, když s dotyčným budete jednat férově a ihned mu řeknete, že nehledáte dlouhodobý vztah. Stejně tak si ujasněte, jestli vaše randění bude založeno pouze na psychické opoře a příjemných rande, či se čas od času přesunete do postele.

I v tomto ohledu je dobré mít stanovená pravidla, která budete respektovat.

Jste připravená na tento typ vztahu?

„Někdy to, co říkáme, že chceme, není kompatibilní s tím, co doufáme, že zažijeme,” říká terapeutka Francisová a dodává, že mnoho žen spíše než krátkodobý vztah upřednostňuje hluboké emocionální spojení.

Na tom samozřejmě není vůbec nic špatného, pouze se vyplatí, když si očekávání ujasníte ještě předtím, než vkročíte do krátkodobého vztahu. Zároveň terapeutka připomíná, že během cuffing season byste se měla cítit šťastně a spokojeně. Pokud na začátku krátkodobého vztahu zjistíte, že jste očekávala něco jiného, nebojte se s partnerem rozloučit.

„Měla byste mít pocit, že jsou naplněny všechny vaše potřeby - fyzická, emocionální, nebo obě,” říká Shadeen Francisová.

Když cuffing season přeroste v lásku

Člověk míní, hormony mění. Není nic neobvyklého, když se období párování promění v období nekonečné lásky. V tomto ohledu je dobré vědět, zda k vám dotyčný člověk chová stejné city.

Pokud s vámi plánuje budoucnost, hovoří o letní dovolené nebo jednoduše víte, že jste pro něj důležitá, pak je vše na dobré cestě.

Na druhou stranu nebuďte zklamaná, když vaše city neopětuje. Oba jste si na začátku cuffing season určili hranici a narovinu si řekli, jak váš vztah bude vypadat. To, že jste se do partnera zamilovala, neznamená, že on se zamiloval do vás.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám