Hlavní obsah

Líbání bude v Moskvě zakázáno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MOSKVA

Moskevští milenci pravděpodobně budou muset omezit projevy lásky na veřejnosti. Ruské úřady totiž hrozí, že zakáží líbání na veřejném prostranství. Reagují tak na uvolněné mravy obyvatelů metropole.

Foto: Milan Turek

Dnešní Ještěd je současně jako vysílač televize i letecký maják

Článek

Zamilovaní obyvatelé Moskvy budou mít s líbáním na veřejnosti utrum, napsal v sobotu ruský list Gazeta. Podle moskevských úřadů by se nový zákon neměl vztahovat jen na milence, ale dokonce také na manželské páry.

Líbající se páry mohou skončit za mřížemi

Zákon by měl zajistit povadlou morálku v ruské metropoli a zvláště provokující páry by podle něj mohly být dočasně uvězněni. Pokud bude nové nařízení schváleno, mělo by vstoupit v platnost již začátkem příštího roku.

Nepřehlédněte anketu na konci článku:
Líbáte se na veřejnosti?

Uvolněné mravy v metru

Zejména cestující v moskevském metru se prý chovají až příliš uvolněně. "Naše děti denně dostávají lekce o lásce od lidí, které vidí kolem sebe,"  tvrdí výchovná poradkyně Taťána Maximová, která je s chováním některých zamilovaných dvojic nespokojená.

Líbat bude na potkání

Zastánkyně lidských práv Valeria Novodvorskaja se však s plánovaným opatřením neztotožňuje a přiznala, že zákon bude záměrně porušovat. "Jestli to není vtip a zákon skutečně vejde v platnost, strávím svůj čas líbáním na veřejnosti - jen z principu. Jakmile uvidím někoho, kdo se mi bude líbit, ihned ho políbím," uvedla Novodvorskaja a ke stejnému jednání vyzvala všechny Moskvany.

Anketa

Líbáte se na veřejnosti?
Jen občas
56 %
Velmi často
36,7 %
Ne, nikdy
7,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 414 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám