Hlavní obsah

Laura Janáčková: Milenka jako mazlíček na dovádění

Právo, Laura Janáčková

Muži mají rádi domácí pohodu. Milenku si pořizují místo domácího zvířátka, na pomazlení a na dovádění. Většinou však vědí, že chovat doma zvířátko, které ostatní nechtějí, moc dobře nejde.

Foto: Profimedia.cz

Milostné aférky tvoří významný podíl mužského sexuálního vybití. V každém věku a po celý jeho život.

Článek

Čenda má rád holky. Když mu některá z milenek řekne, že ho miluje, má to na něj stejný účinek, jako kdyby dostal ránu elektrickým proudem. Muži ale nechtějí elektrošoky, chtějí zábavu. Když milenky přestanou být zábavné, snaží se jich zbavit jako blech z kožichu. Některé jsou však natolik přisáté, že mohou znamenat problém. Přejí si totiž, aby se jejich miláček rozhodl mezi životem s nimi, nebo s manželkou. Na jedné straně vah přitom leží zavedená domácnost, více či méně pečující partnerka, milující děti, dům s bazénem a rodinní přátelé.

Na druhé misce vah se ocitne milenka, představující nejasnou budoucnost. Jejím tajným cílem je přimět muže, aby podstoupil dlouhý a drahý rozvod. Ten se neobejde bez plačtivých, hysterických scén, bez ztráty majetku i části přátel a bez změny zavedeného způsobu života. K tomu všemu má muž riskovat i ztrátu vztahu s dětmi.

Když se to všechno zváží na vahách, bývá závěr většinou jediný. Muž se kvůli milence obvykle nerozvede. Neláká ho nepohodlí, má vztah ke svým věcem a nechce se o ně dělit. Také se obává, že přijde o děti a ublíží manželce, navíc ho moc nepřitahují nové začátky. Ostatně i výzkum v České republice potvrdil, že se muži do rozvodů kvůli milenkám příliš nehrnou. Proč také, když 77 procent z nich potvrdilo spokojenost se svým trvalým partnerským vztahem.

Pro muže bývá typické binární myšlení. Dělí milenky na ty pro zábavu a na ty, které se jim vymkly z rukou. Za nejlepší milenku považuje spousta z nich tu, která je šťastně vdaná.

Pro muže bývá typické binární myšlení. Dělí milenky na ty pro zábavu a na ty, které se jim vymkly z rukou. Za nejlepší milenku považuje spousta z nich tu, která je šťastně vdaná. Protože mají analytické myšlení, udělají si nákladově výnosovou analýzu. Náklady představují jejich námahu, čas a peníze. Výnosem je nový, vášnivý, nespoutaný, dobrodružný a objevitelský sex. Mezi rizika, která vyhodnocují, patří problémy v manželství nebo dokonce jeho rozpad, potíže způsobené nechtěným těhotenstvím, ale také třeba pohlavní choroba.

Jak taková výnosově nákladová analýza vypadá v praxi?

„Je svobodná a hledá trvalý vztah? To nic dobrého nepřinese. Není dost ženská, má problém s dotyky, má tvrdé pohyby a gesta? Nejspíš bude tuhá i v posteli. Stále řeší nějaké problémy? Tu nebrat!“ Když však očekávané výnosy převýší možná rizika, dostane milenka zelenou.

Muži rozeznávají tři druhy milenek:

1. Čekatelky, které věří, že se muž rozvede, neboť se cítí se svou manželkou nešťastný. Také s ní nespí, a kdyby spolu neměli děti, už by se za ní, tedy za milenkou, dávno odstěhoval. Tato žena věří, že je jediná, kterou muž skutečně miluje. Tak čeká a čeká, až muž splní své sliby a rozvede se.

2. Uživatelky jsou často vdané, ale nudí se. Milenecký vztah je baví a zvyšuje jim sebevědomí. Líbí se jim sex. Většinou jsou diskrétní, taktní a nemluví o partnerovi. Do vztahu nevkládají žádná očekávání, spíše si ho užívají.

3. Potvory jsou mučednice, které se mění v královny. Bývají výjimečné, inteligentní a mají smysl pro humor. Ale také hodně zájmů, navíc si dokážou užít danou chvíli stejně jako celý svůj život. Nic neřeší, vědí, do čeho jdou, a údajně nic nečekají. Řídí se podle hesla: Uvidíme, možná to vyjde. Pánové s nimi zažívají chvíle pohody a ten nejlepší sex. Tyto ženy jsou nebezpečné, protože právě u nich hrozí, že se muž zamiluje.

Milostné aférky tvoří významný podíl mužského sexuálního vybití. V každém věku a po celý jeho život. V momentě, kdy milenka ztrácí chtíč, šmrnc a začne do vztahu vnášet prvky manželství, přichází čas na změnu. V obchodním světě znamená čas peníze. Ve světě namlouvání sexuálních partnerů představuje čas příležitosti k sexu. Oč méně času potřebuje muž na to, aby zažil další sexuální dobrodružství, o to větší bývá počet žen, s nimiž se může úspěšně vyspat. Ideální milenka je tedy ta, kterou může kdykoliv opustit.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám